Gerald Troost: tijd om van het podium af te stappen

Actions speak louder than words. Die slogan ligt aan de basis van het idee van ‘Adopteer een wijk’, legt Troost uit. “Jarenlang heb ik me bezig gehouden met concerten en jeugddiensten. Ik merkte echter dat dit vooral kerkmensen trekt. Prima natuurlijk, maar ik bereik daarmee niet de doelgroep die weinig met een kerk of het geloof in God heeft. Jarenlang heb ik gewacht, totdat juist die mensen naar mijn optreden of dienst komen… Dit bleek niet voldoende te werken. Misschien is het tijd dat ik van het podium afstap en naar de mensen toe ga!”

Adopteer een wijk. Dat is een nieuw initiatief van zanger Gerald Troost. Zijn droom is overal in het land teams van christenen te zien ontstaan, die zich verbinden aan een specifieke wijk. In januari 2008 start het eerste buurtproject in Veenendaal.

“Het plan is om een ‘neutraal’ buurthuis of sporthal af te huren en middenin een wijk een breed scala van activiteiten te organiseren,” zegt initiatiefnemer Gerald Troost. “Van een maaltijd tot een hiphop concert. Van een rommelmarkt tot een kluszaterdag. Van financiële ondersteuning tot een voetbal toernooi.”

‘Adopteer een wijk’ is niet verbonden aan een bepaalde kerkstroming en is ook geen kerk, maar een project om mensen (opnieuw) enthousiast te maken voor het geloof in God. Voor bijbelstudies, kerkdiensten en structurele geestelijke hulp wordt doorverwezen naar geschikte kerken. Zijn er geen geschikte kerken in de omgeving zijn, dan dat leiden tot het stichten van een nieuwe gemeente.

De droom voor ‘Adopteer een wijk’ is een landelijk netwerk van honderden teams op te starten. Deze teams presenteren zichzelf en hun wijk via de website www.adopteereenwijk.nl.

De meerwaarde van dit netwerk is om de afzonderlijke teams met elkaar te vinden. Met de site en eventuele contactdagen zullen er volop mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten en aan te vuren. Verschillende vaklieden geven trainingen en workshops om mensen klaar te stomen voor een specifieke taak.

Het idee is om een jaarplan voor elk nieuw team te maken met een breed scala aan activiteiten. Jong en oud kunnen zich inzetten om zijn of haar organisatorische, artistieke, praktische of financiële talenten in te zetten om de bevolking van een wijk te ondersteunen. Door een breed team samen te stellen, kan er zo goed als mogelijk worden aangesloten op de behoeften binnen een wijk. Vanaf januari 2008 zal ons team in één van de wijken in Veenendaal een start maken. De komende tijd zal de website www.adopteereenwijk.nl verder worden uitgebreid en up-to-date worden gehouden.

24-11-2007
Muziek
https://www.adopteereenwijk.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies