Kirk Franklin gaat het gevecht van zijn leven aan

Een grote hit met Bono, Mary J. Blige en R. Kelly? Kirk Franklin draait er zijn hand niet voor om. Gospel op een hoger niveau tillen en het ook buiten de christelijke gemeenschap populair maken? Ook dat heeft Franklin al gedaan. Voor de top-artiest staat het einde van het jaar echter volop in het teken van het gevecht van zijn leven.

Wees gerust: Kirk Franklin houdt zich verre van de boksring. De artiest wil met zijn nieuwe CD ‘The Fight Of My Life’, die rond de kerst verschijnt, wel vertellen over het gevecht dat iedere christen heeft bij het aangaan van een relatie met God. Als iemand God leert kennen, ontdekt hij niet alleen dat hij geliefd is door God, maar wordt de mens ook geconfronteerd met zijn eigen falen, zwakheden, egoïsme en tekortkomingen. Die twee posities botsen met elkaar.

Kirk Franklin besloot zijn nieuwe CD aan dit thema te wijden en daarbij in alles te verwijzen naar dit ‘gevecht’. Zoals bijvoorbeeld op de opvallende CD hoes, waarin hij een bokswedstrijd tegen zichzelf uitbeeldt.

Franklin is zelf bijzonder openhartig over zijn eigen worstelingen. Zo was hij het afgelopen jaar te gast in de talkshow van Oprah Winfrey om daar te vertellen over zijn bevrijding van pornografieverslaving. Het beste spreekt hij natuurlijk door de muziek. En die is vanouds van een niet te evenaren niveau met swingende gospel en raakvlakken met pop, soul en hip hop. ‘The Fight Of My Life’ gaat met verschillende songs in op thema’s als het zelfbeeld van een christen (‘I Like Me’) en de zekerheid van het geloof zoals in ‘Declaration (This Is It!’).

Voor Franklin is ‘The Fight Of My Life’ de CD van zijn leven; voor iedere gospel liefhebber is het de beste CD van het jaar!

29-11-2007
Samenleving
https://www.gmi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies