Meer dan 4000 bijbelstudies op een website

Vandaag passeerde evangelist en bijbelleraar Jaap Fijnvandraat de grens van 4000 artikelen op z’n website www.jaapfijnvandraat.nl. Hoogstwaarschijnlijk is zijn website de meest uitgebreide bijbelstudiesite van Nederland is.

Via deze site publiceert de auteur dagelijks nieuwe artikelen en studies. In de loop van de jaren verschenen van zijn hand vele publicaties, artikelen, brochures en boeken. Deze site bevat ook talloze unieke publicaties die niet eerder op papier zijn uitgegeven.

De auteur was een van de initiatiefnemers van de stichting ‘Wat zegt de Bijbel’. Zijn taken waren: het opstellen en verspreiden van schriftelijke bijbelcursussen en het starten van evangelische boekhandels, de zogenaamde Fakkelboekhandels. Van de cursisten ontving de auteur in de loop der jaren veel vragen over de bijbel. Al deze vragen en de bijbehorende antwoorden zijn op deze site gepubliceerd!

Vanwege ouderdom en een hartkwaal is de auteur helaas niet meer in staat lezingen te houden. Veel activiteiten heeft hij overgedragen aan anderen. Veel van z’n studies heeft hij vastgelegd en daarom heeft zijn schoonzoon (Henk-Jan Oudenampsen) deze website voor hem geopend om dit alles voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Dagelijks komen zo’n 200-500 bezoekers op deze website, soms met uitschieters tot wel 900 bezoekers. De auteur bereikt nu dus met deze site een veelvoud aan mensen ten opzichte van de periode dat hij in het land lezingen hield. Fijnvandraat werkt dagelijks ijverig door aan de site. Hij heeft nog diverse artikelen klaar liggen om te publiceren. Opvallend is zijn evenwichtige schriftuitleg. Velen hebben steun gevonden in zijn studies, en de artikelen helpen christenen vaak verder op weg, anderen krijgen door het lezen van de artikelen antwoorden op brandende vraagstukken.

24-12-2007
Onderwijs
https://www.jaapfijnvandraat.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies