Bekendmaking Helpende Hollander Award 2007

De afgelopen maanden kwamen maar liefst 24 genomineerde Helpende Hollanders voorbij in het programma Nederland Helpt; stuk voor stuk bijzondere mensen die elk op hun manier geheel belangeloos een grote steen bijdragen aan ontwikkelingswerk en hulpverlening in binnen- en buitenland. Vandaag worden de drie finalisten bekend gemaakt.

Voor de jury, bestaande uit Aart-Jan de Geus, Theo Schuyt en Cindy Pielstroom, was het geen gemakkelijke taak om uit alle genomineerden drie finalisten te kiezen. Enkele weken geleden kwamen zij bij elkaar om te tot een besluit te komen. Dit gebeurde op een bijzondere locatie: de Fundatie van Renswoude te Utrecht. In dit voormalig regentenhuis in de Domstad deden jaren geleden de regenten als het ware het werk wat de Helpende Hollander nu doen: omkijken naar de verwaarloosden der aarde.

Deze inspirerende locatie nam niet weg dat er soms flinke meningsverschillen uit de weg geruimd moesten worden. Elk jurylid bekeek en beoordeelde de Helpende Hollanders vanuit zijn of haar expertise. Zo keek jurylid Cindy Pielstroom bijvoorbeeld vooral naar de i-factor: ‘Er wordt steeds gepraat over de X-factor, maar in dit geval gaat het meer om de i-factor, waarbij de i staat voor indentificatie. Mensen moeten het werk van de Helpende Hollander zien en denken: he, dat zou ik ook kunnen doen’

Na uren overleg kwamen er drie finalisten uit de bus rollen, die alle drie op hun eigen manier aan alle eisen van de jury voldoen. Wie deze finalisten zijn, kunt u op 1e kerstdag om 19.25 uur zien op Nederland 2. De spetterende finaleshow wordt uitgezonden op oudejaarsavond 31 december, om 19.55 uur op Nederland 2.

25-12-2007
Samenleving
https://www.eo.nl/nederlandhelpt

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies