Christelijk vrouwencentrum is een veilige plaats

Vrouwen met een duidelijke hulpvraag kunnen zich telefonisch aanmelden bij Ruchama, een onderdeel van stichting Tot Heil des Volks. Dit kan ook voor hen worden gedaan door maatschappelijk werkers, predikanten, voorgangers of vrienden. Ruchama is een christelijk vrouwencentrum dat in 2003 haar deuren heeft geopend voor vrouwen (en kinderen) in de knel.

We zijn er voor vrouwen die meer zorg nodig hebben dan ambulant geboden kan worden. Wanneer zij om wat voor reden dan ook in hun thuissituatie zijn vastgelopen, bieden wij hen een gastvrij onderkomen waar zij weer op krachten kunnen komen en vervolgens onder deskundige begeleiding kunnen bouwen aan hun herstel.

Veel vrouwen die bij ons komen, hebben te maken gehad met huiselijk geweld in het huwelijk of in het gezin waar ze opgroeiden. Maar wij begeleiden ook vrouwen met andere psychosociale problemen, zoals onverwerkte rouw, depressies, persoonlijkheidsproblematiek, prostitutie, enz.

Wij willen vrouwen (en hun kinderen) een gastvrij en veilig onderkomen bieden en hen helpen om de moeilijke levensomstandigheden waarin zij zijn beland, te boven te komen en hun persoonlijke kracht te hervinden. Wij laten ons bij deze opdracht leiden door de Bijbel, waarin God omschreven wordt als ‘een burcht voor de verdrukte’, Die een keer brengt in het lot van zijn volk en op de puinhopen iets nieuws bouwt.

Wij menen dat de begeleiding het meest effectief is door een twee-sporenbeleid:

een therapeutisch proces, waar de bewoner de moeizame weg aflegt om haar problemen te verwerken, en een liefdevolle gemeenschap, waar de bewoner veiligheid, liefde, aanvaarding en geborgenheid ontvangt, en zo de kracht vindt om deze moeizame weg te gaan.

Ruchama werkt vanuit een christelijke identiteit. Iedereen, ongeacht overtuiging, is welkom in ons centrum. Wel verwachten we van de gasten respect voor de identiteit.

Vrijwilliger kinderwerk gezocht

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de crèche. De crèche van Ruchama is op werkdagen in de ochtend geopend. Als vrijwilligster in het kinderwerk help je bij de zorg en activiteiten voor de allerkleinsten. Heb je een hart voor kinderen in de knel en ben je 1 of meer dagdelen per week beschikbaar, neem dan contact op met ons kantoor en vraag naar Helen Dekker, kijk op de website van Ruchama.

04-01-2008
Hulpverlening
https://www.ruchama.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies