Aids: afstappen en langs de kant van de weg gaan zitten

‘Aids is niet ‘ver weg’. Aids is geen onoplosbaar probleem. Aids mag dan wel verwoestend om zich heen grijpen, er is iets aan te doen.’ In christelijk Nederland is weinig bekend over HIV/Aids. Positief in Actie, een gezamenlijk initiatief van Prisma, wil hier verandering in aanbrengen. De actie is eind vorig jaar gestart met o.a. de uitgave van een mooi uitgevoerd boek.

Positief in Actie wil een platform zijn waar allerhande informatie met betrekking tot deze ziekte gedeeld kan worden. Het doel is dat christenen zich beter bewust worden van de HIV/aidsproblematiek en positief in actie komen om, ieder vanuit zijn mogelijkheden, een steentje bij te dragen aan deze nood.

Aids kent veel slachtoffers. Het zijn de vaders en de moeders. Het zijn de kinderen. Juist deze laatste groep wil het boek ‘Positief’ steunen. De opbrengst gaat naar opvang en begeleiding van aids-wezen in Afrika. Dat dit boek over aids gaat betekent niet dat ander ernstig lijden over het hoofd wordt gezien. De keuze voor het onderwerp aids komt voort uit het feit dat aids, juist bij christenen, vaak nog wordt het gezien als ‘eigen schuld, dikke bult’ of als homoziekte. Het verhaal achter de grote tragedie is veelal onvoldoende bekend.

De missie van Positief is die van de barmhartige Samaritaan: even niet snel aan het probleem voorbij lopen, maar stilstaan. Afstappen en langs de kant van de weg gaan zitten om te verzorgen en te luisteren. De inhoud van het boek daagt ook u daartoe uit: ontroerende menselijke verhalen, persoonlijke impressies, poëzie en fotografie, uitdagende essays en cartoons. Positief zal u zo op een goede manier proberen meer kennis bij te brengen over hiv en aids. Maar ook zal het proberen u te bewegen tot een aanhoudend gebed. Geloof in actie.

Voor 10 euro kunt u dit boek vanaf november in de boekhandel kopen. De opbrengst van dit boek gaat naar christelijke goede doelen, zoals doelen van Dark & Light, Dorcas, GZB, KOEH, MAF, TEAR, De verre naasten, Woord & Daad, Worldvision, ZGG en ZOA! Steun deze actie en geef het boek cadeau aan uw vrienden en familie. Op deze wijze helpt u daadwerkelijk mee aan aids-bestrijding.

EO startte een mediacampagne waarbij radio en TV aandacht zullen schenken aan de promotie van dit boek. De verkoop zal hoofdzakelijk via de christelijk boekhandels lopen. Elk boek dat door de christelijke boekhandel wordt verkocht draagt daadwerkelijk bij aan hulp aan aidsslachtoffers. Vanaf 1 november lag het boek ‘Positief, Geloof in actie’ in de boekhandel. Op 1 december, op wereldaidsdag, organiseerde Red Ribbon een concert met o.a. Kees Kraaijenoord en Orville, waarbij de verkoop en de eerste opbrengst bekend gemaakt zal worden.

Schrijvers die hun medewerking verlenen zijn o.a. Andries Knevel, Kees van der Staaij, Anne de Graaf, Tijs van den Brink, prof. Bob Smalhout, en ds. Arie van der Veer. Het boek heeft 2 ambassadeurs: Kees Kraaijenoord (zanger) en Joke Verweerd (schrijver). Zij zullen tijdens hun optredens aandacht voor dit unieke project vragen.

Het boek is een royaal uitgevoerd cadeauboek met artikelen, persoonlijke brieven, ervaringsverhalen, achtergrondinformatie en gedichten. Een fraai cadeauboek voor christenen die iets voor hun verre naaste willen doen.

06-01-2008
Hulpverlening
https://www.positiefinactie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies