Boekenuitgever De Banier overgenomen door Erdee Media Groep

De Erdee Media Groep (EMG), uitgever van het Reformatorisch Dagblad en Terdege, heeft per 1 januari de boekentak van uitgeverij De Banier in Utrecht overgenomen. De EMG wil het bestaande fonds van De Banier voortzetten en het in de toekomst verbreden met de uitgave van puriteinen, van historische verhalen en boeken op het terrein van maatschappelijke en ethische vraagstukken.

De huidige personeelsleden van de boekentak van De Banier komen in dienst bij de EMG. Het voornemen is dat de uitgeverij een kantoor zoekt in de regio Utrecht.

De definitieve overname hangt af van de officiële goedkeuring door de Stichting Reformatorische Publicatie, houder van het prioriteitsaandeel van de EMG, en van een onderzoek van de financiële administratie van De Banier door de EMG.

De EMG ziet de overname van De Banier als een belangrijke verbreding van zijn activiteiten. Recent heeft het bedrijf een nieuw strategieplan voor de komende vijf jaar ontwikkeld, Vizier2012. Doelstelling voor die periode is de ontwikkeling tot een multimediabedrijf dat alle leeftijdsgroepen binnen de doelgroep bereikt via een of meer communicatiekanalen zoals krant, tijdschrift, boek, digitale radio, internet- en telefoondiensten.

Het uitgeven van boeken past uitstekend in die strategische lijn, aldus EMG-directeur B. Visser. “Het profiel van uitgeverij De Banier past bij dat van ons bedrijf. Het is een fonds dat in de breedte van dezelfde doelgroep als EMG opereert.”

De leiding van de uitgeverij komt in handen van P. Boer, op dit moment hoofdredacteur van familieblad Terdege en manager klantenbinding van de EMG. De huidige eigenaar van uitgeverij De Banier, C. A. Otte, zegt in een brief aan relaties tevreden te zijn met de EMG als nieuwe eigenaar, omdat deze qua “identiteit goed past” bij het bestaande fonds van De Banier. Het blad GezinsGids en jeugdmagazine BimBam, die ook door De Banier worden

30-01-2008
Media
https://www.debanier.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies