Concert van 4REAL in afkickcentrum De Hoop

De gospelband 4REAL is per 9 februari ambassadeur geworden van stichting Chris. 4REAL gaf deze dag een concert in het afkickcentrum De Hoop en het Media- en Congrescentrum op Dorp De Hoop in Dordrecht. De kindertelefoon van stichting Chris is tevens gevestigd binnen dit centrum.

Het ambassadeurschap van 4REAL wordt onder andere vormgegeven door het organiseren van jeugddiensten in samenwerking met Chris. Daarnaast zal 4REAL tijdens haar concerten Chris actief promoten.

4REAL trekt met haar optreden voornamelijk tieners. De nummers van de band maken vaak veel los bij de bezoekers. Jan-Peter, één van de bandleden: “Het gebeurt regelmatig dat er na een optredens tieners naar ons toekomen die vertellen over hun problemen. Soms gaat het om de strijd bij het maken van keuzes. In andere gevallen gaat het over misbruik of mishandeling. Ons verlangen is deze jonge mensen op weg te helpen en hen de liefde van Jezus te laten zien. We willen hen laten zien dat God écht (4REAL) is. Bij sommige problemen is een praatje met ons niet voldoende. Chris is dan een goede optie om naar door te verwijzen”.

Stichting De Hoop is een centrum voor hulpverlening en verslavingszorg die in de stad Dordrecht (Zuid-Holland) voor deze doeleinden een centrum heeft.

Aanvankelijk was zij slechts gericht op drugsverslaafden, maar gaandeweg heeft De Hoop haar activiteiten uitgebreid waardoor ook personen met andere verslavingen alsook met problemen van psycho-sociale aard bij haar terecht kunnen. Sinds haar ontstaan midden jaren zeventig heeft De Hoop een grote groei doorgemaakt.

De Hoop is van evangelische signatuur en wordt daarom ook wel een christelijk afkickcentrum genoemd. Zij staat open voor iedereen die met bovenstaande moeilijkheden te maken heeft, het is niet noodzakelijk dat men zelf ook (evangelisch) christen is om voor hulp in aanmerking te komen. Ze vatten dit samen met de slogan: geloven mag, afkicken moet!

De Hoop werkt samen met onder meer Stichting Chris. Bij laatstgenoemde kunnen kinderen en tieners 24 uur per dag hulp vragen door Stichting Chris te bellen.

11-02-2008
Muziek
https://www.4realmusic.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies