Geert Doldersum (van Twice) op tour door Uganda

Geert Doldersum, gospelzanger in de formatie Twice, hoopt samen met z’n vrouw Hermien naar Uganda te vertrekken voor een evangelisatiecampagne. Geert schrijft in een nieuwsbrief: Begin maart mogen we naar Uganda, om daar op het zendingsveld werkzaam te zijn. Het zal weer heel intensief zijn, maar we geloven met heel ons hart dat het Gods bedoeling is dat wij die reis weer moeten en mogen ondernemen.

Wij zullen op maandag 3 maart a.s. vertrekken en op zaterdag 29 maart terugkeren. Ook nu is het de bedoeling dat we naar ongeveer 25 High Schools en Colleges zullen gaan om opnieuw ongeveer 12.000 jongeren te bereiken met het evangelie, samen met “The Living Sound” en in samenwerking met opnieuw “Live Ministry en “the Scripture Union”.

Terugkijkend op de Mission van 2007 kunnen we alleen maar zeggen dat God opnieuw een grote zegen heeft gegeven op het werk dat we in Zijn kracht mochten doen. Er is toen voor mensen gebeden die ziek waren, die gevangen zaten in het duister en we hebben getuigd van de grote liefde van God. Rond de 2800 jongelui op de scholen, hebben hun hart aan de Here Jezus gegeven. Daarnaast mochten we meer dan 10.000 bijbels uitdelen aan de studenten.

Al met al zal het weer een hele onderneming worden waarbij wij, naast het zingen, spreken, preken en bidden, de verantwoordelijkheid opnieuw op ons hebben genomen de noodzakelijke fondsen bij elkaar te krijgen. Die verantwoordelijkheid ligt bij ons uit vrije wil, maar mede vanwege het feit dat er in Uganda maar weinig mogelijkheden liggen om een dergelijke Mission te sponsoren. Een hele verantwoordelijkheid, maar één die we graag op ons nemen. Het totale budget zal weer tussen de € 3500 en € 4000 liggen.

We gaan met een groep van ongeveer 15 mensen op pad en dat voor in elk geval 23 dagen continu. Die groep bestaat uit Steven en Mary Ogwang, 6 koorleden van “The Living Sound”, een echtpaar dat alle logistieke zaken op zich neemt (waaronder de voeding), 3 mensen van “Live Ministry” en wij met z’n tweeën. We praten dan over: voeding, verblijf en het transport van 15 mensen.

Daarnaast zullen we deze keer het brillenproject gaan uitvoeren. Door opticiens in Duitsland en met hulp van Fred Schipper zullen we in staat zijn meer dan 300 mensen te voorzien van een gratis bril. Een in Uganda ingehuurde opticien zal de brillen aanmeten.

Ook zullen we 2 timmermannen gaan voorzien van basis gereedschap voor hun werk. Ze doen bijna alles met een handzaag en een bijl. Door goed gereedschap zullen zij beter in staat zijn hun werk te doen en daardoor beter voor hun gezinnen en de gemeenschap kunnen zorgen.

Gods bediening voor ons: Wij geloven dat wij voor Afrika en in het bijzonder voor Uganda, een bediening van God hebben ontvangen. Een bediening waar we niet om hebben gevraagd, maar in alles hebben we gemerkt dat Hij ons daar wil hebben, dat wij nou juist daar tot ons recht komen. We hebben gemerkt dat ons hart brand voor het volk, de mensen daar, jong en oud.

Als u de Mission in Uganda wilt ondersteunen kunt u een gift overmaken naar: Volle evangeliegemeente Nijverdal o.v.v. Mission Uganda 2008 rekeningnummer: 946323429

23-02-2008
Muziek
https://www.gravideau.nl/uganda2007

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies