Gospelband In Spite of All ambassadeur van I4U

De nieuwe gospelband In Spite of All uit Kampen is druk bezig met de release van een EP. Op hun website zijn al enkele luisterfragmenten te beluisteren.

Daarnaast is de band ambassadeur geworden van I4U, de jongerentak van De Verre Naasten (DVN). De band zal door het ambassadeurschap tijdens hun optredens aandacht vragen voor het werk van I4U. I4U is de jongerentak van de DVN en staat voor jongeren in actie voor hun naasten. De naam I4U komt voort uit: “Heb oog voor elkaar”, en wil jongeren stimuleren zich in te zetten voor hun naasten.

De pop/rockband in Spite of All wil haar muzikale kwaliteiten in zetten om goede muziek te maken en door deze muziek Gods woord te laten klinken in deze wereld. De band ziet het ambassadeurschap als een mooie manier om, samen met I4U, zich in te zetten voor het verspreiden van het evangelie en jongeren te motiveren zich in te zetten voor hun naaste.

Vanuit de behoefte van I4U om meer naar buiten toe te treden en jongeren meer bekend te maken met het werk van I4U, is I4U deze unieke samenwerking met de band aangegaan.

De band In Spite of All zal begin maart hun nieuwe EP presenteren. Deze EP bestaat uit eigen werk en bevat een nummer wat speciaal voor DVN is geschreven. Ook zal op dat moment de band worden voorgesteld als zijnde de ambassadeur van I4U. De EP presentatie is de start van een reeks optredens waaronder op de DVN dag, waarbij de band o.a. het hoofdpodium zal openen. Bij deze optredens zal de band aandacht vragen voor het werk van I4U.

Hoewel In Spite of All een nieuwe naam is in de gospelscène, gaan de muzikale wortels van de band verder terug. De band begon als jeugdband van de jongerenkerk Reaction in Kampen. Na 3 jaar spelen was het mooi geweest en gaven ze andere jongeren de kans om hun talenten te gebruiken in de jeugddienst. Echter ze miste het spelen met elkaar en de koppen werden weer bij elkaar gestoken en met een nieuwe drummer erbij werd In Spite of All een feit.


”We hebben elkaar via de muziek gevonden. We zijn niet als een vriendengroep begonnen. Er is een muzikale chemie en dat werkt. Het brengt ons tot hele mooie dingen,” aldus Willem van den Bos manager van de band.
”De band omschrijft zichzelf als een echte rock band, maar waarbij ook ruimte is voor een ballad en af en toe wat britpop invloeden. Voor het, speciaal voor ‘de Verre Naasten’ geschreven nummer, ‘on the run’ heeft In spite of All een videoclip opgenomen.”

14 maart is de EP & clip presentatie in hun Zwolle. De EP presentatie was de start van een reeks optredens met als voorlopig hoogtepunt de programmering op het hoofdpodium op de DVN-dag. De band zal deze dag ook een optreden verzorgen op het I4U jongerenpodium.

26-02-2008
Muziek
https://www.inspiteofall.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies