Goedgelovig en Oikos winnen Webfish Award 2008

De christelijk-satirische website www.goedgelovig.nl heeft de Gouden Webfish Award 2008 gewonnen voor de beste particuliere christelijke site van dit moment in het Nederlandse taalgebied. Het juryrapport prijst zowel het ludieke concept als de vormgeving van de site. (foto: christelijknieuws.nl)

‘Zelfspot en religie vormen momenteel een spannende combinatie. Deze site weet hier een originele draai aan te geven’, aldus de jury. In de categorie ‘organisaties’ kwam de site van Stichting Oikos (www.stichtingoikos.nl) als beste uit de bus. Een site die met lef is vormgegeven, vindt de jury, die verder als pluspunten de uitnodigende structuur en de informatieve, helder geschreven teksten noemt. De Webfish Award is een initiatief van IKON Nieuwe Media en de Protestantse Kerk in Nederland. Synodevoorzitter ds. Gerrit de Fijter reikte de prijzen vrijdag 7 maart uit in het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht.

Er waren in beide categorieën ook een zilveren en bronzen Webfish Award te bemachtigen. In de categorie ‘particulieren’ waren www.janandriesdeboer.nl (zilver) en de site van de Protestantse Gemeente van Castricum www.pgcastricum.nl (brons) de gelukkigen. In de categorie ‘organisaties’ vielen behalve Stichting Oikos www.soulsurvivor.nl (zilver) en www.zinweb18-30.nl (brons) in de prijzen. De winnaars van de hoofdprijs gingen met een door predikante/kunstenares Mirjam Sloots vervaardigde trofee naar huis. Daarnaast krijgen alle zes prijswinnaars een masterclass aangeboden van ontwerpbureau Dog and Pony en mogen zij het webfish-embleem voortaan als keurmerk op hun site plaatsen.

Het is dit jaar de eerste keer dat de IKON en de Protestantse Kerk in Nederland de Webfish Awards uitreiken, in navolging van de succesvolle Duitse variant die al enkele jaren bestaat. De prijs richt zich op websites die passen bij het open, oecumenische karakter van de initiatiefnemers, die met de wedstrijd christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen hun internetsites te blijven ontwikkelen en verbeteren. De jury voor de Webfish Award 2008 werd gevormd door Lodewijk Dros (Trouw), Mirjam Sterk (CDA), Harold Kuiper (ontwerpbureau Terralemon), Matthijs Vermoten (CliniClowns), Henkjan Oosterink (JOP) en Marloes Keller (IKON). Zij beoordeelden de binnengekomen resultaten en stelden per categorie een toptien samen, waar het publiek vervolgens op kon stemmen. Het aantal inschrijvingen was met ruim 120 websites hoger dan de organisatoren hadden verwacht. “We waren als jury aangenaam verrast door de creativiteit van de inzendingen. Ook hebben we grote bewondering voor al die vrijwilligers die ongetwijfeld een groot deel van hun vrije tijd besteden aan sites waar veel mensen wat aan hebben”, zegt jurylid Marloes Keller, die de prijs naar Nederland haalde.

08-03-2008
Samenleving
https://www.ikonrtv.nl/webfish

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies