Martin Brand de wereld in?

Martin Brand, bekend van vele gospelconcerten en drie gospel-cd’s vertelt vandaag in zijn nieuwsbrief dat hij nu ook regelmatig zingt op feesten en in cafe’s: Het begon als een geintje. Een eenmalig optreden voor vrienden in het lokale cafe. Maar het loopt inmiddels aardig uit de hand. Jac en ik zingen de laatste tijd bijna wekelijks ergens en werken aan ons eigen repertoire en misschien zelfs een eerste single dit jaar. De reacties zijn enthousiast!

Wat heb ik geworsteld met de vraag: ‘Mag ik, als gospelartiest/zendeling/spreker, dit wel doen? Mag ik wel buiten de kerk in cafe’s, feesten en evenementen te zingen. En dan geen teksten over God en Jezus. Maar leuke en mooie liedjes over vriendschap, liefde enz.

Inmiddels ben ik eruit. Ik wil en kan dit prima doen. Zolang ik persoonlijk maar dicht bij God blijf leven en leef naar Zijn maatstaven. Jac en ik zijn geen evangelisten tijdens onze optredens. We bouwen feestjes en maken een gezellige sfeer met liedjes van Marco Borsato, Nick en Simon, Jan Smit en vele anderen… Ik noem Jezus’ naam niet in de microfoon. Toch hoop ik en bid ik dat de liefde die ik heb gevonden van me zal afstralen. Ik hoop dat ik op een ontspannen ongedwongen manier een brug tussen twee werelden zal zijn. Ik geniet ervan!

Ik heb de afgelopen maanden vaak hele open gesprekken gehad met mensen na afloop van optredens. Ik leer mensen kennen en waarderen die ik in mijn christelijke wereldje nooit zou tegenkomen. En zij leren mij kennen. Ik ontdek een nieuwe wereld. Ik geniet ervan om uit mijn subcultuur te komen. Het is alleen wel druk met letterlijk een dubbele agenda… Goed plannen dus…

Jac en ik zijn bezig met onze eigen website:

(we hopen deze volgende week helemaal af te hebben.

15-08-2008
Evangelisatie
https://www.jacenmartin.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies