Behoefte aan stevige bijbelstudie?

Artios Avondbijbelschool start in september met vernieuwd concept! Kom naar de kennismakingsavond van de Artios bijbelschool op 11 september om 19.00 uur. Locatie: De Wittenberg in Zeist.

Op 25 september 2008 gaat alweer de vijfde module van start van De Artios Avondbijbelschool in Zeist. In dit derde cursusjaar wordt één module aangeboden van 12 avonden. Er staan 2 bijbelboeken centraal. Handelingen, dat ons inzicht geeft in de periode van de eerste christelijke gemeenten, en het laatste deel van Genesis, over de geschiedenis van Jozef.

Het eerste deel van de avond zal gevuld zijn met ontdekkende Bijbelstudie. Door samen met anderen intensief de bijbel te lezen, de relevantie voor vandaag te ontdekken en te herontdekken. Dit onder deskundige begeleiding van de docenten. Na de pauze volgt er thematisch onderwijs. Dit kan te maken hebben met de bestudeerde Bijbelboeken, maar ook met actuele geloofsthema’s, zoals bv. de Da Vinci code.

Naast Bijbelstudie biedt de bijbelschool ook de mogelijkheid voor coaching en intervisie rondom gemeentewerk. Dit najaar zal Coby van de Zee een training voor kringleiders organiseren. Een boeiend en interactief progamma voor (potentiële) kringleiders over de grondhouding, groepsprocessen, communicatie, omgaan met verschillende typen mensen, het gebruik van werkvormen en evalueren met de kring.

“Artios bijbelschool is verdiepend, opbouwend en vooral: pure Bijbelstudie!” Dit zijn de belangrijkste reacties van de deelnemers van Artios bijbelschool. Willemieke Veldhuizen, moeder en administratief medewerkster, ervaart een gemeenschap met elkaar ondanks de diverse kerkelijke achtergronden. Willemieke: “Het is geweldig om als mensen met een eigen leefwereld en een verschillend kennisniveau toch dezelfde conclusies te trekken. Dit met de bijbel in je hand.”

Artios bijbelschool is voortgekomen vanuit een samenwerkingsverband tussen De Wittenberg, de Christelijke Hogeschool te Ede en de Stichting Artios. Artios bijbelschool is niet gebonden aan een kerkelijke richting. De meeste docenten zijn afkomstig uit de gereformeerde gezindte.

Bent u geïnteresseerd? Kijk dan op www.artiosbijbelschool.nl of bel met de Wittenberg in Zeist:030-6924166.

21-08-2008
Onderwijs
https://www.artiosbijbelschool.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies