ETA ziet studentenaantal groeien

ETA begint nieuw schooljaar met groeiend aantal studenten, mede vanwege de introductie van digitaal gestructureerd afstandsonderwijs.

De Evangelische Theologische Academie (ETA) te Zwijndrecht opent donderdagavond 11 september op de locatie in Rotterdam een nieuwe schooljaar met een groeiend aantal studenten. Verspreid over de verschillende opleidingen en leslocaties zal de ETA theologische onderwijs geven aan ruim 180 studenten via deeltijd en afstandsonderwijs. Een vernieuwde vorm van afstandsonderwijs is één van redenen van de groei van het aantal studenten.

Directeur Cees van Nes is verheugd met de toenemende belangstelling is voor gedegen Bijbelgetrouw theologisch onderwijs. “Hoewel we constateren dat veel mensen het steeds drukker krijgen in hun werk, gezin en of kerk/gemeente, blijven we erop wijzen dat het belangrijk is om tijd te investeren in het volgen van een theologische opleiding. Een goede theologische basis is voor veel bedieningen in de kerk/gemeente ons inziens onmisbaar.”

Om zoveel mogelijk mensen te helpen aan deze theologische basis start de ETA dit jaar o.a. met een nieuwe vorm van digitaal gestructureerd afstandsonderwijs. Academisch coördinator Nathan Witkamp geeft aan dat uit eigen onderzoek is gebleken dat veel mensen die zich ooit hebben aangemeld voor het afstandsonderwijs de discipline missen, vaak vanwege drukte, de studie succesvol af te ronden. Om deze mensen nu beter te helpen met het begeleiden en plannen van de studie, introduceert de ETA een ‘virtuele klas’. “Door middel van ons online Studentenplaza heeft deze klas gedurende het jaar contact met elkaar. Het studieprogramma van deze klas is aan het begin van het jaar bekend en we plannen ook de vaste tentamendata. Via digitaal toetsen worden de tentamens via internet afgenomen. Omdat de ETA ook al haar studiemateriaal digitaal beschikbaar stelt, kan vanaf nu dus iedereen waar ook ter wereld theologie studeren!”, aldus Witkamp.

Inmiddels hebben 10 studenten zich hiervoor aangemeld. Omdat men via keuzevakken gedurende het hele jaar kan beginnen aan het gestructureerd afstandsonderwijs verwacht de ETA dat komend jaar dit aantal verder zal toenemen.

05-09-2008
Onderwijs
https://www.eta.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies