Werkcongres van de Bijbelstudiebond

Rond het thema: De Stad… uitdagende toekomst? organiseert de Bijbelstudiebond een interessant werkcongres. Het belooft weer een boeiende dag te worden. Ds. Tim Vreugdenhil leest met ons uit de Bijbel en laat ons zien wat Gods Woord over ‘de stad’ te zeggen heeft. Prof.dr. Peter van de Kamp sluit daarbij aan met zijn referaat ‘Welkom in de stad’

Plaats: Zwolle, Greijdanus College, Campus 5

Datum: zaterdag 1 november 2008

Wat roept ‘de stad’ bij je op? Positieve gevoelens? We gaan lekker naar ‘de stad’. Of negatieve? Je bent bang voor ‘de boze stad’. De stad staat voor dynamiek, mogelijkheden, cultuur, maar ook voor eenzaamheid, verleidingen, decadentie. Ons land verstedelijkt steeds meer. Wat voor samenleving ontstaat daardoor? Wat zijn de uitdagingen voor de christenen? In de Bijbel staat de stad Babel voor goddeloosheid. Maar de verhouding tussen stad en platteland wordt niet getekend als die tussen kwaad en goed. Een uitdaging om met die vragen samen bezig te zijn.

Het belooft weer een boeiende dag te worden. Ds. Tim Vreugdenhil leest met ons uit de Bijbel en laat ons zien wat Gods Woord over ‘de stad’ te zeggen heeft. Prof.dr. Peter van de Kamp sluit daarbij aan met zijn referaat ‘Welkom in de stad’.

André Verhagen is poppenspeler en zal ons door zijn voorstelling in contact brengen met andere culturen. De muzikale begeleiding is in handen van Peter Sneep.

Het middagprogramma bestaat uit diverse, boeiende workshops. Na de positieve reacties van vorig jaar kunt u zich ook dit jaar voor één lange workshop van anderhalf uur inschrijven.

De catering wordt weer verzorgd door de Gereformeerde Kerk te Staphorst. De opbrengst komt ten bate van het bouwfonds van die kerk.

Ochtendprogramma:

• ‘Ninevé die grote stad…’, over God en urbanisatie, bijbelstudie met ds. Tim Vreugdenhil

• Voorstelling door poppenspeler André Verhagen

• ‘Welkom in de stad’, referaat door prof. dr. Peter van de Kamp

Middagprogramma:

Workshops: inschrijving op volgorde van binnenkomst. De kosten voor deze dag bedragen € 18,- inclusief koffie/thee (€ 23,- incl. lunch) Keuzemogelijkheid: 1 workshop van 1,5 uur

Doel van de Bijbelstudiebond: Leden ondersteunen bij en stimuleren tot bestudering van Gods Woord, de belijdenisgeschriften en de kerkgeschiedenis. Deze bestudering vindt plaats in groepsverband en heeft tot doel de toerusting tot de dienst die de Here vraagt in heel ons leven.

De bijbelstudiebond wil producten en diensten aan de leden aanbieden die stimuleren tot praktische bijbelstudie. Daarbij wordt met name gekozen voor het ondersteunen van groepsbijbelstudie waarbij men elkaar aanspoort tot het vormgeven aan persoonlijke en gezamenlijke geloofsbeleving; serieuze bijbelstudie die de kennis van en het inzicht in Gods Woord vergroot; die de leden stimuleert om te werken aan verdieping van de christelijke levensstijl; die de leden leert, vanuit Gods Woord, om te gaan met de vragen uit het dagelijks leven.

Tot de doelgroep behoren in de eerste plaats de huidige leden van de bond. In de praktijk zijn dat de volwassen leden in de gemeente, die lid zijn van een bijbelstudievereniging. De bond zal zich echter steeds meer gaan richten op het totaal van de volwassen leden in de plaatselijke gemeenten.

05-09-2008
Evangelisatie
https://www.bijbelstudiebond.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies