Met Martin Brand mee naar Engeland

Martin Brand is op zoek naar 25 jongeren vanaf 17 jaar die in de kerstvakantie (27 dec t/m 4 jan) met hem mee willen gaan naar Engeland. Ze gaan daar als Operatie Mobilisatie meedoen met een te gekke actie rondom Oud en Nieuw. Je zult jonge christenen leren kennen uit verschillende landen en groeien in je geloof.

Lifehope Nieuwjaarsactie: Joy in the City. Van 27 december 2008 tot 4 januari 2009.

Ons doel is het goede nieuws van Jezus delen met mensen in de multi-culturele binnenstad van Birmingham. We werken samen met de ‘Birmingham Central Baptist Church’. We willen mensen bereiken en onze teamleden helpen om hun geloof te delen. Begin het nieuwe jaar goed en ga met ons mee!

Je zult in een internationaal team van OM-Engeland ‘Life Hope’ de kerk helpen. De ‘Birmingham Central Baptist Church’ heeft een lange geschiedenis in het hart van Birmingham. De kerk wil aanwezig zijn en iets betekenen voor de inwoners van de stad. Veel mensen worstelen met verslavingen en hebben geen hoop voor hun toekomst. Wij willen ze hoop bieden door de liefde van God en de boodschap van de bijbel uit te dragen.

Wat ga je doen?

Tijdens de week zijn er veel verschillende activiteiten. Drama, openluchtpresentaties, uitdelen van christelijke boekjes, gebedswandelingen, huisbezoeken, vriendschappelijke contacten aangaan met mensen uit allerlei culturele achtergronden.

Wie mogen meedoen?

Christenen vanaf 17 jaar oud. Het wordt verwacht dat deelnemers zich in het Engels aardig verstaanbaar kunnen maken. Ervaring met evangeliseren is niet belangrijk. Alle teamleden krijgen training van OM.

Slapen en eten

Je gaat logeren bij mensen uit de kerk of je slaapt in de kerk. Het is mogelijk dat je met een groepje mensen op luchtbedden zal slapen. Neem dus een luchtbed of slaapmatje mee. Na je aanmelding krijg je natuurlijk meer te horen over wat je mee moet nemen.

Elke dag zal er door gemeenteleden voor het team worden gekookt. Als je een speciaal dieet volgt willen we dit graag van tevoren weten.

Wat kost het en hoe zit het met de reis?

Deelname aan Joy in the city kost 350 euro. Dit is inclusief de reis naar en van Birmingham. We vliegen met de Nederlandse groep vanaf Schiphol naar Birmingham. De hele reis zal een Nederlandse begeleider aanweizg zijn. We vliegen trouwens met BMI.

Hoe komen we bij de ‘Birmingham Central Baptist Church’?

De reisleider vanuit Nederland zal je op sleeptouw nemen. Op het vliegveld in Birmingham zullen jullie worden opgepikt door het team van OM-Engeland.

Gezondheid

Elke deelnemer moet in ‘normale’ conditie zijn en in staat om een stuk te kunnen lopen zonder moeilijkheden. Ook moet iedereen verzekerd zijn voor ziektekosten.

Paspoort/Identiteitskaart

Nederlanders zijn welkom met hun paspoort en ook met identiteitskaart.

Hoe nu verder?

Heb je zin om mee te doen, vul dan het aanmeldingsformulier in. Heb je nog vragen bel of mail ons.

Eerder dit jaar was vond er een soortgelijke actie plaats in Cardiff. Lees hier het verslag.

06-09-2008
Buitenland
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies