Wereldrecord skeeleraar Henry Visscher

Skeeleraar Henry Visscher heeft het wereldrecord solo skeeleren verbeterd. Hij reed 541 km en 374,6 meter binnen 24 uur. Het record stond op de naam van de Amerikaan Kentblake. Visscher zamelde met zijn actie geld in voor onderwijs in Assam, India.

Vrijdagmiddag om 16.00 uur startte Visscher met zijn monstertocht in Staphorst. Hij ging snel van start; al in het eerste uur liep hij ver voor op het schema.

De hele middag verliep voorspoedig; ‘s nachts kreeg Visscher het naar eigen zeggen het zwaarst. Hij werd tijdens de tocht onder meer bijgestaan door Eric Tange; een skeeleraar die eerder een 24uurs tocht heeft gereden.

Vanmiddag om 16.00 uur had Visscher zijn tocht erop zitten, en konden de handen omhoog vanwege een geslaagde recordpoging.

Visscher haalde met zijn actie geld binnen voor de bouw van een school in Assam, India. Zijn doel was om 15.500 euro binnen te skeeleren, genoeg voor de bouw van één school. Dat bedrag lijkt ruim gehaald. Binnen enkele weken wordt definitief bekendgemaakt hoeveel geld hij met de actie heeft verdiend.

Visscher heeft tijdens zijn actie veel hulp gehad van een groot aantal vrijwilligers. De skeelertocht was een evenement in Staphorst, waarbij zowel voor kinderen als voor volwassenen activiteiten waren.

Wilt u Henry Visscher alsnog financieel steunen. Kijkt u voor meer informatie op zijn website. www.henryvisscher.nl

17-09-2008
Jongeren
https://www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies