Veel nieuwe boeken en muziek op Lees & Luisterbeurs Zwolle

Op zaterdag 20 september organiseert de brancheorganisatie voor het christelijke boeken- en muziekvak BCB in de IJsselhallen te Zwolle de jaarlijkse beurs voor christelijke boeken en muziek. Dit jaar zal deze beurs voor het eerst plaatsvinden onder de naam Lees & Luister beurs. Op de foto Gerald Troost tijdens een eerdere beurs in Zwolle.

De beurs beleeft zijn 33ste editie en verandert voor de derde keer in de historie van naam. De beurs heeft zijn meeste jaren gedraaid onder de naam CLK-beurs. Toen het CLK in 2005 fuseerde en van naam veranderde ging de beurs BCB-beurs heten. Nu heeft BCB ervoor gekozen de publieksbeurs de naam te geven die past bij belangrijke promotiemiddelen van de branche van christelijke boeken en muziek: Lees & Luister, bekend van de halfjaarlijkse catalogus en de website.

De Lees & Luisterbeurs is een unieke beurs waar tientallen uitgevers van christelijke boeken, muziek en geschenkartikelen hun nieuwe producten presenteren aan het publiek.

Geheel nieuw is het concertprogramma. In een aparte zaal wordt een doorlopend concert gegeven waar vele gospelartiesten en koren aan meewerken. Er zijn optreden van maar liefst tien verschillende artiesten en koren in een zeer gevarieerde programmering.

Natuurlijk zijn er weer honderden nieuwe boeken, cd’s, dvd’s en geschenkartikelen en honderden tweedehands boeken. Ook het cd- en dvd-aanbod is dit jaar opnieuw gegroeid met tientallen nieuwe titels, die op de beurs ruime aandacht krijgen. Daarnaast zijn er christelijke geschenkartikelen, wenskaarten, sieraden en kleding te vinden.

De BCB is de brancheorganisatie van het christelijke boeken- en muziekvak. Bij BCB zijn circa 350 christelijke uitgevers en boekhandels aangesloten. BCB is, naast het organiseren van beurzen voor vakhandel en publiek, actief op het gebied van training voor medewerkers in boekhandel en uitgeverij, werkt aan promotie van christelijke boeken en muziek door ondersteuning van boekhandels, de uitgave van het Lees & Luistermagazine, activiteiten en promotiematerialen tijdens onder meer de Week van het Christelijke Boek, de Maand van het Christelijke Spannende Boek en de Christelijke Kinderboekenmaand. BCB is de uitgever van Note, het informatieblad voor het christelijke boeken- en muziekvak. Ook onderhoudt BCB contact met brancheverwante organisaties.

10u00 Concert: Natasja Voordes, locatie: Hanzezaal

10u35 Concert: Irma Dam, locatie: Hanzezaal

11u00 Presentatie: Henk Binnendijk over Dichtbij God, locatie: Hoekzaal

11u00 Presentatie: NBV Studiebijbel, locatie: Foyer

11u10 Concert: Marcel & Lydia Zimmer, locatie: Hanzezaal

11u45 Concert: Angelique, locatie: Hanzezaal

12u20 Concert: Forever Worship, locatie: Hanzezaal

12u30 Presentatie: Christelijke Kinderboekenprijzen, locatie: Dobbezaal

12u45 Concert: Ramon Plakke, locatie: Hanzezaal

13u00 Presentatie: De Christenunie op het pluche, locatie: Hoekzaal

13u00 Literair Café, locatie: Kleine Zaal

13u30 Concert: Duo Friends, locatie: Hanzezaal

14u00 Workshop: Dichten door kinderen, Marianne Witvliet, locatie: kinderlounge

14u00 Presentatie: Herman Selderhuis over de mens Calvijn, locatie: Hoekzaal

14u00 Concert: Soli Deo Gloria uit Urk, locatie: Hanzezaal

14u00 Workshop illustratietechnieken door Marijke ten Cate (Prentenbijbel)

14u00 Presentatie: Rosaline Ratering: Fit in hart en spieren, locatie: Foyer

14u00 Literair Café, locatie: Kleine Zaal

14u30 Concert: Wim Pols, locatie: Hanzezaal

15u00 Presentatie: De Groninger Bijbelvertaling, locatie: Hoekzaal

15u00 Concert: Country Trail Band, locatie: Hanzezaal

15u00 Literair Café, locatie: Kleine Zaal

16u00 Literair Café, locatie: Kleine Zaal

18-09-2008
Media
https://www.leesenluisterbeurs.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies