Landelijke GZB-dag 9 maart: Ga, iedereen is geroepen

Nog even en dan is het zover: de landelijke GZB-dag op D.V. zaterdag 9 maart in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Van harte welkom! Tijdens deze dag willen we ons laten inspireren door christenen uit Centraal-Azië en samen nadenken over onze eigen roeping: hoe deel ik het Evangelie in mijn eigen omgeving? Zending is niet alleen iets van ver weg, maar begint dicht bij huis. Het thema is dan ook ‘Ga, iedereen is geroepen’.

Sprekers uit Centraal-Azië

Net zoals vorig jaar kunt u kiezen of u ’s middags of ’s avonds naar de GZB-dag komt. Beide keren is er een afwisselend, identiek programma. Sprekers uit Centraal-Azië vertellen hoe zij zich geroepen weten om in woorden en daden het Evangelie te delen. Zeker in Centraal-Azië is dat niet vanzelfsprekend. In deze regio wonen nauwelijks christenen en is er veel weerstand tegen het christelijk geloof.

Ondanks dat zet David zich vanuit zijn geloof met hart en ziel in voor daklozen en reist Anneta onvermoeibaar door Centraal-Azië met het verlangen om op zoveel mogelijk plekken Bijbelcursussen te starten. Met ds. Bert-Jan Mouw staan we stil bij wat de Bijbel zegt over roeping. Zendingswerker Herman Meijer vertelt hoe bij hem al langer het verlangen leefde om zich in te zetten voor de wereldwijde kerk. Daarnaast is er alle ruimte voor muziek, samenzang en gebed.

Tussen het middag- en avondprogramma staat van 16.00 tot 19.30 uur het ontmoetingsplein centraal. Daar komt iedereen samen voor workshops, de grote GZB-veiling, stands en een hapje en drankje.

Voor alle leeftijden

De GZB-dag is een inspirerende dag over zending voor alle leeftijden. ’s Middags is er ook voor kinderen en tieners van alles te beleven én een concert van Marcel en Lydia Zimmer. Ook is er kinderoppas aanwezig. Wilt u ’s middags komen, dan adviseert de GZB om u zo snel mogelijk aan te melden. De zaal ik bijna volgeboekt en ook bij de kinderprogramma’s is er nauwelijks meer plek.
Voor de avond hebben zich ook al enkele honderden mensen aangemeld, maar is er nog wel voldoende plaats. Ook voor jongeren in de leeftijd van 18-30 is het programma de moeite waard! Bovendien is er speciaal voor hen na afloop ’s avonds een gezellige bijeenkomst met
een quiz over zending en roeping.

Over de GZB

Het is het verlangen van de GZB om mensen over de hele wereld te bereiken met het Evangelie. We willen werken aan gemeenten waar iedereen welkom is, waar mensen groeien in geloof, waar oog is voor elkaar en voor kwetsbare groepen in de samenleving. Kijk voor meer informatie op www.gzb.nl.

Sprekers uit Centraal-Azië

David en Olive*

David en zijn vrouw Olive komen beiden als student aan de universiteit tot geloof. David vraagt God hoe hij van betekenis kan zijn in het koninkrijk. Als hij hoort over de daklozen in zijn stad raakt hem dat diep. Hij begrijpt dat deze mensen niemand hebben die naar hen omzien en voelt zich geroepen om dit wel te doen. Zijn hart gaat in het bijzonder uit naar daklozen die op straat sterven.

Samen met anderen zet hij een hospice op. Vanuit de GZB hebben twee palliatieve verpleegkundigen geholpen om dit project van de grond te krijgen. Op de GZB-dag vertelt David over zijn werk onder daklozen. Hij vertelt hoe hij dit werk vanuit zijn christelijke overtuiging doet. In woorden en daden wil hij juist ook aan mensen die niemand hebben laten zien dat God om hen geeft.
(*Vanwege veiligheid niet hun echte naam)

Anneta

Anneta groeide op in een atheïstische omgeving in Rusland en kwam pas later tot geloof. Nu reist zij onvermoeibaar door Centraal-Azië met het verlangen om op zoveel mogelijk plekken Bijbelcursussen te starten. Juist ook in landen waar je binnen je familie en op je werk meestal de enige christen bent, is het fijn om tijdens de wekelijkse Bijbelcursus de andere deelnemers te ontmoeten om samen je geloof te delen.

Tijdens haar reizen in Centraal-Azië spreekt Anneta veel vrouwen met een negatief zelfbeeld. Ze hoort keer op keer dat God niet van hen houdt en niet om hun problemen geeft. Daarom besloot ze zelf toerustingsmateriaal voor deze vrouwen te ontwikkelen, om hen te leren hoe God hen echt ziet en dat ook zij een belangrijke rol hebben in Zijn koninkrijk.

Web: www.gzb.nl
Beeld: GZB-dag 2023
Auteur: Gerdi van Eck
Kijk voor meer info en aanmelden op www.gzb.nl/gzbdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies