Dorcas gaat samenwerken met Groot Nieuws Radio

Dorcas gaat in de aanloop naar haar jaarlijkse Dorcas Voedselactie samenwerken met GrootNieuwsRadio. De organisatie hoopt via de christelijke radiozender nieuwe coördinatoren te werven die een voedselinzameling in hun omgeving willen organiseren, maar gaat ook op zoek naar chauffeurs die de voedselpakketten vervolgens naar Oost-Europa willen brengen. Vanaf deze week worden er spotjes uitgezonden en ook zal er in de programma’s van GrootNieuwsRadio aandacht zijn voor de Dorcas Voedselactie die begin november wordt gehouden.

Ard-Jan Kok, de coördinator van de Dorcas Voedselactie, is erg blij met de samenwerking. ‘De mensen van GrootNieuwsRadio zijn erg enthousiast op ons plan ingegaan en willen zich echt gaan inzetten voor de actie. Ze zullen de luisteraars op de hoogte houden van het verloop van de actie en zullen de voedselpakketten volgen tot ze op de plaats van bestemming zijn. Op die manier gaat de actie hopelijk ook nog meer leven voor al die vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.’ Op dinsdag 16 september is Ard-Jan Kok, samen met Dorcas-directeur Ruud van Eijle, te gast in het programma Koffie van Evert ten Ham. Vanaf 22 september wordt er elke week in het programma Snelweg een vrachtwagenchauffeur geïnterviewd die zich als vrijwilliger voor Dorcas inzet. Van 3 tot en met 8 november, de week van de actie, wordt elke avond om 19.45 uur een kwartier lang een Dorcas Voedselactie Journaal gepresenteerd. Klik hier voor een uitzendschema.

Dorcas Voedselactie

In 1995 organiseerde Dorcas voor het eerst de Dorcas Voedselactie. Nu is het een jaarlijks terugkerend evenement met een opbrengst van bijna 50.000 voedselpakketten. Dat zijn ongeveer vijftig vrachtwagens vol! Elk jaar zijn ruim 6.000 vrijwilligers actief met het inzamelen van voedselpakketten bij ruim 600 supermarkten en 400 kerken. De opbrengst is bestemd voor de allerarmsten in Oost-Europa en zuidelijk Afrika. Kijk hier voor meer informatie over de Dorcas Voedselactie.

GrootNieuwsRadio

De christelijke radiozender GrootNieuwsRadio is sinds eind vorig jaar te beluisteren op 1008 AM en via haar website. De zender zendt 24 uur per dag, zeven dagen per week, programma’s uit met informatie, gospelmuziek in verschillende genres, verzoekjes, reacties van luisteraars, meditaties, Bijbelstudies en kerkdiensten. GrootNieuwsRadio krijgt geen overheidssubsidie maar is volledig afhankelijk van donaties en advertentie-inkomsten. Daarom is de zender onlangs een donateursactie begonnen om ook na 1 januari in de lucht te kunnen blijven. Meer informatie: www.grootnieuwsradio.nl of tel. 0909 1231008.

23-09-2008
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies