ETA publiceert studiemap ‘Rondreis door de Bijbel’

De Evangelische Theologische Academie (ETA) te Zwijndrecht publiceert deze maand haar studiemap ‘Rondreis door de Bijbel’. Dit studiemateriaal is afgelopen jaar ontwikkeld ter ondersteuning van de nieuwe gelijknamige 1-jarige theologische basiscursus.

Auteur Leen Stehouwer, afgestudeerd ETA-student, is verheugd met het resultaat. “Het is een prachtig uitgevoerde full colour studiemap geworden! We hopen dat het zoveel mogelijk mensen zal helpen om de inhoud van de Bijbelboeken beter te kunnen begrijpen. Van elk Bijbelboek wordt zowel de (historische) achtergrond als ook de hoofdlijnen van de inhoud besproken. Tevens worden enkele theologische lijnen getrokken en enkele praktische handreikingen gedaan.”

“Tekort aan Bijbelkennis?!”

De ETA moedigt kerken en gemeenten aan de studiemap te gaan gebruiken. Directeur Cees van Nes: “We merken dat er bij veel gemeenteleden een groot tekort is aan Bijbelkennis. Daarnaast is het zo dat wanneer iemand tot geloof komt, men – in tegenstelling tot vroeger – meestal nauwelijks tot geen Bijbelkennis van huis uit heeft meegekregen. Daarom hebben we twee jaar geleden besloten speciaal voor dergelijke doelgroepen dit studiemateriaal te ontwikkelen. We zijn verheugd dat we nu iets concreets kunnen aanbieden!”

De eerste kerken/gemeenten maken inmiddels gebruik van het lesmateriaal. Zo besloot de Levend Evangelie Gemeente uit Schiphol-Rijk als één van de eerste gebruik te gaan maken van de studiemap en bestelde vijftig exemplaren.

Om cursus-/kring-/Bijbelstudieleiders te ondersteunen heeft de ETA tevens het digitale informatieportaal www.rondreisdoordebijbel.nl gelanceerd. Via deze website kan men een handboek voor cursusleiders downloaden en via een forum ervaringen en ideeën uitwisselen.

De studiemap is per direct te bestellen via de website van de ETA: www.eta.nl/Webshop.

27-09-2008
Onderwijs
https://www.eta.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies