Bijbel10daagse 2008: De Bijbel tussen trend en traditie

‘De Bijbel tussen trend en traditie’, dat is het thema van de Bijbel10daagse die plaatsvindt van 24 oktober tot 3 november 2008. De uitzending van de nationale bijbeltest is op dinsdag 28 oktober 2008 om 20.30 op Nederland 2. Jacobine Geel en Bert van Leeuwen vormen samen het presentatieduo van de avond.

Het Nederlands Bijbelgenootschap wil ervoor zorgen dat de Bijbel zoveel mogelijk mensen bereikt en aanspreekt. De Bijbel geeft betekenis aan de levens van veel mensen en kan een brugfunctie vervullen tussen kerk en samenleving. Daarom: tien dagen lang aandacht voor de Bijbel, in de kerk en daarbuiten!

Het thema van de Bijbel10daagse ‘De Bijbel tussen trend en traditie’ is ingegeven door het ‘Jaar van het Religieus Erfgoed’, dat de Stichting Kerkelijk Kunstbezit in Nederland onlangs heeft aangekondigd. ‘De Bijbel mag daarin niet ontbreken’, zo stelt het NBG. Het thema biedt mogelijkheden om terug te kijken naar de betekenis van de Bijbel door de generaties heen. Tegelijkertijd wordt benadrukt dat de Bijbel geen museumstuk is: ook vandaag spreekt de Bijbel mensen aan.

Door het hele land worden activiteiten rondom de Bijbel georganiseerd: lezingen en symposia, tentoonstellingen in musea en diverse regionale activiteiten. Elk jaar terugkerende onderdelen zijn de Nationale Bijbeltest (28 oktober op televisie) en de Nationale Bijbelzondag (26 oktober) met aandacht in kerken door het hele land.

In oktober verschijnen een aantal bijzondere bijbeluitgaven; de NBV Studiebijbel, de Groninger Bijbelvertaling en de Prentenbijbel van Marijke ten Cate staan volop in de aandacht.

Ook verschijnt de eenmalige bijbelglossy ‘HEMEL’ in september ter promotie van de Bijbel. Met HEMEL wil het Nederlands Bijbelgenootschap een grote groep Nederlanders bereiken, vooral degenen voor wie het lezen van de Bijbel geen vanzelfsprekendheid is. In HEMEL vindt je alles wat je in een glossy kunt verwachten: lifestyle, mode, eten, verhalen, openhartige interviews en pittige columns. Steeds wordt er een verrassende combinatie gemaakt met de Bijbel. HEMEL richt zich in eerste instantie op lezers tussen de 20 en 35 jaar.

21-10-2008
Media
www.bijbel10daagse.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies