Rijdende reclame voor Alphacursus

Een dezer dagen loopt u zomaar de kans ingehaald te worden door een rijdende reclamezuil met daarop heel groot een uitnodiging voor de Alpha-cursus, een kennismakingscursus met het christelijk geloof. Dit moving billboard rijdt niet alleen over de snelweg van 14 t/m 24 januari, maar rijdt ook rondjes door ruim 15 steden met een grote concentratie aan Alpha-cursussen.

Jan Bakker, directeur Alpha-cursus Nederland: “We willen graag zoveel mogelijk mensen uitnodigen voor een Alpha-cursus. Vorig jaar zetten we posters in op treinstations, nu hebben we gekozen voor een unieke nieuwe promotieactie. Alpha is volop in beweging en een rondrijdende reclamezuil past daar ons inziens goed bij.”

De moving billboard maakt onderdeel uit van de landelijke Alpha-uitnodiging. Tussen 26 en 31 januari gaan er in heel Nederland honderden cursussen van start. In de weken hiervoor worden op talloze plaatsen in Nederland mensen door middel van posters, spandoeken, folders, advertenties en persberichten uitgenodigd voor een Alpha-introductieavond.

Jan Bakker: “Naast de moving billboards hebben we nog andere middelen ingezet om in alle dorpen en steden van Nederland de Alpha-cursus bekend te maken. We hebben onze hele achterban (ruim 10.000 mensen) een poster gestuurd met het verzoek die op het raam te hangen in de weken voorafgaand aan de Alpha-uitnodiging. We hopen die posters overal tegen te komen. Ook hebben we nog een aantal supergrote posters laten drukken die op verschillende plekken in Nederland op kerken, stallen, billboards, enz. te zien zijn. De ervaring leert dat mensen een aantal speldenprikken nodig hebben om naar een Alpha-cursus te komen. Dit soort acties blijken dan ook een welkome aanvulling op lokale acties van kerken en persoonlijke uitnodigingen van kerkmensen.”

Jan Bakker: “Mensen zijn onzeker over hun toekomst. Je hoort en leest dat steeds meer mensen zoeken naar zekerheid, echtheid en authenticiteit. Vaak speelt deze zoektocht zich buiten de kerk af. Meditatiecursussen worden steeds populairder, spiritualiteit is in! De Alpha-cursus blijkt goed aan te sluiten bij de zoektocht van een groot aantal mensen. De cursus biedt mensen de gelegenheid om voor het eerst of opnieuw kennis te maken met het christelijk geloof in 10 avonden en een weekend.” Bakker vervolgt: “De kracht van de Alpha-cursus ligt in haar laagdrempeligheid (gratis, kleine groepen, actuele onderwerpen, eigentijds) en het feit dat ze uitgaat van elementaire vragen als: Is het christelijk geloof achterhaald? Heeft de Bijbel ons ook nu nog wat te zeggen? Is er meer tussen hemel en aarde? Vragen die bijna iedereen zich wel eens stelt. Daarbij komt dat Alpha openstaat voor iedereen. De cursus ademt dat ook uit. Iedereen is welkom.”

De cursus wordt inmiddels wereldwijd in ruim 164 landen op zo’n 42.000 plaatsen gegeven en is door meer dan 11 miljoen mensen gevolgd. In Nederland wordt de Alpha-cursus op ruim duizend plaatsen gegeven. Meer dan 150.000 mensen hebben de cursus in het laatste decennium bezocht, zowel in protestantse als in katholieke kring.

17-01-2009
Evangelisatie
https://www.alpha-cursus.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies