Jubileum Simone Hopman op radio 5

In januari 1999 werd de eerste aflevering van Praise op Zaterdag uitgezonden. In januari 2009 bestaat Praise op Zaterdag dan ook 10 jaar. Het jubileum mag gevierd worden met een feestje, en dat wordt in dit geval een speciale live uitzending op 24 januari 2009 van 7.02-9.00 uur op Radio 5. Zaterdagochtend heeft ze ook een primeur: nieuwe cd van Daan Kroeze Onverklaard bewoond. Simone: Ik vind het een prachtige cd en ik ben blij dat hij in mijn jubileum uitzending zit, ik vergelijk hem vaak met Don Francisco een troubadour met weliswaar een wat andere stijl maar wel op dezelfde manier het Woord uitdragend.

Een aantal artiesten komen live op dit vroege uur hun opwachting maken in de studio om te praten te zingen en te spelen. Ralph van Manen, Gerald Troost, Wim Pols, Noortje van Middelkoop, Ronald Koops, Kees Kraayenoord, Matthijn Buwalda zijn van de partij en via de telefoon hoop ik ook nog enkele mensen te spreken. Want wat zijn er veel artiesten in Praise geweest en wat geweldig dat we al 10 jaar een podium mochten zijn voor Nederlandse artiesten om hun CD’s en hun verhalen met ons te delen. Radio 5 van 7.02-9.00 uur Live muziek in Praise op Zaterdag

Simone Hopman presenteert al jaren iedere zaterdag Praise op Zaterdag,tot november 2005 ook Praise op Zondag. Na jaren in het onderwijs werkzaam te zijn geweest begon Simone Hopman eind 1989 haar loopbaan bij de EO als telefoonwachtmedewerker op de afdeling Nazorg. In 1996 maakte ze de switch naar radio en werd omroepster.

Al snel kon ze ook programmatisch aan de slag, eerst als invaller in de nachtuitzending op radio 2 en radio 4. Ook deed ze regelmatig de regie van het programma ‘Allemensen’ van Bart Bazuin. Samen met Daan Hartgers verzorgde ze het programma Praise Klassiek op de late zondagavond. Daan (later Jan Post) deed de samenstelling en Simone Hopman de presentatie. Toen het programma van de zender verdween ‘verhuisde’ Hopman naar de vroege zaterdagochtend en zondagochtend met Praise op Zaterdag en Zondag.Vanaf 1 januari 2004 verzorgt Hopman als samensteller/presentator Praise op Zaterdag van 7.00-9.00. En de Zondag van 6.00-7.00 Vanaf 1 november 2005 is Simone Hopman gestopt met Praise op Zondag en presenteert de Muzikale Fruitmand op Zaterdag. Sinds november 2006 worden er geen omroepers meer ingezet en is ze ook met dat stukje werk gestopt.

Werken voor de Muzikale Fruitmand is fijn om te doen, juist omdat er veel eenzaamheid en verdriet is onder ouderen. Terwijl ik me vaak verbaas over de geweldige spankracht die iemand in hele moeilijke omstandigheden toch nog heeft.En de hoop en uitzicht die mensen hebben wanneer ze op Jezus zien. Ik ben blij dat ik eraan mee mag werken om hen een stukje bemoediging mee te geven en bovenal de troost dat Jezus altijd nabij is en ons draagt door alle omstandigheden van het leven heen.

Simone Hopman over Praise op Zaterdag: “Het is wekelijks genieten om allereerst de programma’s te maken. Het uitzoeken en samenstellen van de muziek, de specialité het citaat is het eerste deel. Daarna het schrijven van de presentatietekst. En het contact met de diverse artiesten die in een speciale aflevering van Praise zijn of haar CD presenteert is een heerlijk om te doen. Omdat een gesprek samen met een ander weer een extra dimensie en verrijking geeft. Maar alles begint met gebed want alleen kan ik het absoluut niet en het gaat erom dat God uiteindelijk tot Zijn doel komt door het programma met diegenen die Hij op het oog heeft.”

De programma’s zijn voor haarzelf ook een verrijking. Hopman: “De eerste zegen die God geeft is voor mezelf, gewoon achter m’n bureau op de studeerkamer. Muziek kan echt mijn hart aanraken.”

Simone Hopman is sinds 1999 weduwe en moeder van drie volwassen kinderen. En inmiddels oma van kleindochter Elina.

22-01-2009
Samenleving
https://www.eo.nl/praiseopzaterdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies