Bijbel Christen Kampen viert 60 jarig jubileum

De stichting Bijbel Christen Kampen (BCK) organiseert komende zomer voor het 60e opeenvolgende jaar een kinder- en tienerkamp. Het doel van de kampen is altijd geweest Gods evangelie bekend te maken aan de kinderen en tieners door middel van de organisatie van een gezellige kampweek vol leuke activiteiten.

De BCK is ontstaan uit het werk van de voormalige Bijbel Christen Unie (BCU). Een paar jaar voor de 2e wereldoorlog waren er een paar kerken in Rusland die een ambassadeur naar Amerika stuurden om daar het kerkelijk werk in Rusland bekendheid te geven en geldfondsen te werven. De Bijbel Christen Unie was hiermee geboren en groeide uit tot een zelfstandig zendingsgenootschap dat ondersteund werd door verschillende personen, kerken en gemeentes in Amerika en Europa. Ook in Nederland ontstond er een afdeling van de BCU, welke gericht was op evangelisatie. Een deel van het werk van de BCU bestond uit het organiseren van kinderclubs en kampen. Sinds 1989 hebben de BC Kampen een zelfstandige vorm gekregen, omdat de BCU visie van ‘plaatselijke gemeentestichting’ te ver afstond van het algemene en ‘landelijk’ karkater van de BC Kampen. In januari 2001 zijn daarop de BC Kampen als een interkerkelijke stichting, genaamd BCK verder gegaan.

Richard Brand, sinds 2001 voorzitter van het bestuur en hoofdorganisator van de kampen vertelt dat in al die 60 jaren het doel van de kampen nog steeds hetzelfde is gebleven: “Gods evangelie bekend maken aan kinderen en tieners!” Ook dit jaar organiseert de BCK weer een kinder en tienerkamp, welke plaats zullen vinden in de week van 25 juli t/m 1 augustus 2009 op landgoed ‘Ten Vorsel’ in Bladel. Brand ligt toe: “De huidige BCK kampen worden nog steeds, net als 60 jaar geleden, gedragen door gebed, giften en georganiseerd door vrijwilligers en zijn bedoeld voor kinderen en tieners van zowel binnen als buiten de kerk. We moedigen het vooral aan dat christelijke kinderen/tieners hun ongelovige vriendjes meenemen naar kamp.”

Jubileumfeest

In de herfstvakantie zal de BCK een jubileumfeest organiseren voor leiding en deelnemers van de kampen om gezamenlijk terug te blikken op de vele zegeningen van de afgelopen 60 jaar. Ook zal er ruimte zijn om met elkaar ervaringen uit te wisselen. “Daarnaast gaan we ook met elkaar vooruit kijken” verteld Brand, “na elk kamp zijn we weer zo enthousiast over wat God die week heeft gedaan, dat we bemoedigd en met vol vertrouwen doorblijven gaan met het werk van BCK en we hopen en bidden dit nog vele jaren te mogen doen.”

05-02-2009
Jongeren
https://www.bckamp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies