Johan en Jeannette Zandbergen met de Doulos op zending

Als alles volgens plan verloopt, gaan Johan en Jeannette Zandbergen uit Stiens met hun kinderen Jennifer (8) en Justin (6) voor twee jaar de zending in.

Toen Johan en Jeannette elkaar in 1995 leerden kennen, was een van hun raakvlakken het verlangen om God op een praktische manier te dienen op het zendingsveld. Bij Johan ging zijn hart uit naar het helpen van kansarme jongeren. Bij Jeannette was haar verlangen naar het zendingswerk versterkt door haar periode van twee jaar (1991-1993) op de Doulos.

Toen het zendingsschip de Logos Hope naar Harlingen kwam, hebben ze mogen helpen aan boord. Ze hebben toen besloten contact op te nemen met Operatie Mobilisatie om te zien of ze hun verlangen om zendingswerk in het buitenland te doen konden verwerkelijken. Op de schepen kunnen ze allebei hun talenten, werk- en levenservaring gebruiken. Ook kunnen ze meteen ingezet worden, want overige zaken zijn allemaal al geregeld.

Johan zal vanaf september Book Fair Manager worden. Op de Doulos is een grote boekenmarkt aanwezig met zo’n 6000 titels. Het hele reilen en zeilen hiervan zal onder de verantwoordelijkheid van Johan vallen: aankomst boekencontainers uit Amerika, aansturen boekenruim en boekenmarkt (met 45 man personeel), administratie en contact schepenkantoor Mosbach, Duitsland en Florence, USA. Walker Moller zal in september de leiding overdragen aan Johan.

Het totale team waarmee Johan gaat werken zijn zo’n 45 mensen uit verschillende landen. Samen met de Assistant Book Fair Manager, Shift Leaders, Head Cashiers en iemand op kantoor moet hij de hele boekenmarkt tot een goed lopend geheel maken.

Ook officiële taken zullen tot Johans taakgebied horen: in pak tijdens de Officiële Opening samen met hooggeplaatsten uit de regering de boekenmarkt van de Doulos openen.

24-07-2009
Evangelisatie
https://www.fam-zandbergen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies