Luisteraar GrootNieuwsRadio rond de 40

Het verzoekplatenprogramma ‘Wens’ is het favoriete programma van de vaste luisteraar van het christelijke radiostation GrootNieuwsRadio 1008 AM. Dit blijkt uit een enquête die is gedaan onder de bezoekers van het dankconcert van GrootNieuwsRadio, in mei van dit jaar gehouden in Ede.

De vaste luisteraar van GrootNieuwsRadio bevindt zich voor een groot deel in de leeftijdscategorie 41 tot 60 jaar met een opvallende uitschieter naar jong volwassen vrouwen tot 20 jaar zo blijkt uit de ingevulde gegevens. GrootNieuwsRadio wordt beluisterd door mensen uit de gehele breedte van de christelijke gezindten. Er komt een vergelijkbaar aantal luisteraars uit de midden orthodoxe hoek (onder andere Protestantse Kerk Nederland) als uit de evangelische bewegingen. Het radiostation wordt opvallend goed beluisterd door vrachtwagenchauffeurs en zelfstandig ondernemers maar kent ook veel luisteraars die werkzaam zijn in de zorg.

Luisteraars geven aan ‘Wens’ te ervaren als bemoedigend, persoonlijk, spontaan en gevarieerd. Wens dat iedere werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur is te beluisteren, werd door de 282 mensen die de enquête hebben ingevuld maar liefst 192 keer genoemd als meest gewaardeerde programma.

Wens-presentator Evert ten Ham constateert al enige tijd een toename van het aantal verzoeken voor zijn programma en moet steeds meer passen en meten om alle aanvragen een plek te geven. Hij is blij verrast met de uitslag van de enquête en meent dat de interactie met de luisteraar vooral de oorzaak is van het succes. Op de tweede plaats komt ‘Koffie’, het praatprogramma dat iedere werkdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur wordt uitgezonden ook al een programma van Ten Ham.

Een overgrote meerderheid van de invullers van de enquête, 219 personen, geeft aan ieder dag te luisteren naar GrootNieuwsRadio. Hoewel de christelijke zender een goede digitale weergave heeft via internet luisteren de meeste mensen via de ether. Het zelfstandige christelijke radiostation bestaat nu bijna twee jaar en mag zich verheugen in een groeiende groep luisteraars die zeer verknocht is aan GrootNieuwsRadio.

‘Sinds we de zender hebben ontdekt gaat ‘ie nooit meer uit’, of ‘echt een zegen, opbouwend voor mijn geloofsleven’, schreven mensen op de enquêteformulieren. Natuurlijk krijgt GrootNieuwsRadio ook kritiek te verduren. Zo wordt regelmatig geklaagd over de mindere kwaliteit van de AM-frequentie. ‘De FM is voor ons nog niet haalbaar vanwege de hoge kosten en de christelijke programmering van GrootNieuwsRadio’, laat programmadirecteur Evert ten Ham in een reactie weten.

GrootNieuwsRadio is voor haar inkomsten afhankelijk van reclameverkoop en giften. GrootNieuwsRadio zendt 24 uur per dag een christelijk geluid uit. Te ontvangen in heel Nederland (en België) via de middengolf 1008 AM en wereldwijd via internet www.grootnieuwsradio.nl

06-08-2009
Evangelisatie
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies