Groots evangelisatieproject in VS

De Baptistenkerk probeert volgend jaar voor Pasen 32 miljoen Amerikaanse huishoudens te bereiken met het evangelie.

Kerkleiders en evangelisatiedeskundigen van de Zuidelijke Baptisten hebben onlangs in Atlanta het startsein gegeven voor de nieuwe campagne, zo bericht de nieuwsdienst Baptist Press. De campagne heeft de projectnaam GPS meegekregen, Gods Plan for Sharing. Lukt de doelstelling, dan wordt een derde van de Amerikaanse en Canadese bevolking met het evangelie bereikt.

Verantwoordelijk directeur Geoff Hammond spreekt van een ,,historisch moment” voor de Zuidelijke Baptisten, met ruim zestien miljoen leden het grooste protestantse kerkverband van de Verenigde Staten. De kerk is befaamd om zijn missionaire inzet in binnen- en buitenland. Zo heeft ze ook vele honderden zendelingen in dienst die over heel de wereld actief zijn. ,,We staan aan de vooravond van het omvangrijkste initiatief voor evangelisatie in onze geschiedenis, waarmee we meer mensen hopen te bereiken dan ooit”, aldus Hammond.

Hoewel Amerika te boek staat als een christelijke natie, zijn er volgens Hammond zo’n 225 miljoen ‘onbereikten’ in Amerika en Canada. Door de snelle bevolkingsgroei de komende decennia in met name de Verenigde Staten zal dat aantal alleen maar toenemen, zo is zijn verwachting.

Met de nieuwe campagne willen de baptisten volgens eigen zeggen opnieuw gehoor geven aan de Grote Opdracht, die Jezus zijn discipelen voor zijn hemelvaart gaf: verkondig het evangelie aan alle volken.

Bron: Nederlands Dagblad / Baptist Press

09-08-2009
Evangelisatie
https://www.nd.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies