Trefmarkt met goed doel in Drachten

De Trefmarkt, de jaarlijkse markt vol met verrassende marktkramen, muziekoptredens en activiteiten, wordt wegens succes van voorgaande jaren wederom op de eerste zaterdag in september gehouden.

Naast de bekende marktkramen zult u op het Museumplein een grote groep marktkramen aantreffen die u niet op een braderie of op een gewone weekmarkt zult tegenkomen. Het gaat hier om standhouders die geselecteerd zijn op hun inzet voor een betere leefwereld, zowel in de naaste omgeving als wereldwijd. Door deze opzet van de Trefmarkt is het mogelijk dat u bij de ene kraam handgemaakte spullen uit Drachten kunt kopen en bij de volgende kraam handgemaakte spullen uit bijvoorbeeld Afrika.

Het Drachtster model Sanne die tot finaliste Miss queen of the world, Netherlands is verkozen zal tijdens de Trefmarkt voor de stichting Missahoe weeskinderen in Afrika, zelfgemaakte speldjes en diadeempjes verkopen. Ook zijn er multiculturele stands waarbij de standhouders achtergrondinformatie over hun land, cultuur en leefomstandigheden kunnen geven. U kunt er ook terecht als u een goed boek wilt aanschaffen. Ze zijn er weer in alle mogelijke uitgaven en zowel nieuw als tweedehands. Op het Museumplein staat ook een kraam van de Trefmarktorganisatie, waar u van een kopje thee of koffie kunt genieten.

De hele middag is er op het Museumplein een optreden van het bekende clownsduo Binkie en Klinkie. In het dagelijkse leven zijn zij Theo en Wieke Oppedijk. Wieke heeft ruim 20 jaar als groepsleidster gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en is nu werkzaam als peuterleidster.

Door haar achtergrond kan ze als Klinkie kinderen voortreffelijk boeien en vermaken samen met de zeer onhandige Binkie. Naast dit schouwspel kan ook worden gesprongen op een springkussen dat geplaatst zal worden door onze sponsor ‘Jonkman feestverlichting’.

Nieuw op de Trefmarkt is het optreden van twee jeugddansgroepen.

Een Trefmarkt zonder muziek is ondenkbaar. Daarom komen ook dit jaar weer bekende muziekgroepen op het Museumplein en op De Dam spelen.

Op het Museumplein zal gospelband ‘Sjem’ haar deels eigengemaakte muziek ten gehore brengen. Zij zullen worden afgewisseld door twee jeugd dansgroepen. Sjem is in Friesland zeker geen onbekende. Zij wil haar publiek meenemen op een muzikale reis. Deze muzikale reis voert langs prachtige ingetogen ballades, stevige rocky popsongs en mooie up- tempo nummers naar de kern van haar boodschap. Deze boodschap is dat God liefde is en Hij onvoorwaardelijk naast ons wil staan op onze levensreis.

Op De Dam treden de gospelgroepen ‘Sinjael’ en ‘Faith First’ op. De naam van gospelband Sinjael is een Fries woord en betekent ‘signaal’. Ze hebben deze naam gekozen om Gods woord als signaal bij de mensen te brengen. De teksten worden, evenals de muziek, door de groepsleden zelf geschreven en zijn Nederlands- en Friestalig. Voor het eerst kunt u ook een optreden van de gospelgroep Faith First op De Dam in Drachten bijwonen. De naam Faith First betekent dat geloof en vertrouwen op de eerste plaats komen. Door middel van muziek dragen zij hun geloof uit. Op deze manier worden de twee passies van de groepsleden gecombineerd.

Kortom, de Trefmarkt wil een bruggenbouwer zijn tussen het heden en de toekomst, tussen leven in de kredietcrisis en een leven in de stad met gouden poorten. De Trefmarkt, op het Museumplein en op De Dam van Drachten, zaterdag 5 september 2009, van 12.00 uur tot 16.00 uur.

21-08-2009
Samenleving
https://www.trefmarkt.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies