CD bij afscheid Delirious?

Nog een tweetal maanden en dan is Delirious? niet meer. De Britse moderne worship band neemt afscheid met een tournee en een CD die de allergrootste hits op een rij zet: ‘History Makers’.

‘Taking it wherever it goes’, oftewel: zien waar de weg heen leidt. Dat was vanaf het begin het devies van de Britten en dat uitgangspunt heeft de groep tot een wereldwijd fenomeen gemaakt. Duizenden concerten en vijftien albums hebben de muziek van Delirious? niet alleen in de kerk gebracht, maar ook in de hitlijsten. ‘Deeper’, ‘Inside Outside’, ‘Majesty’; iedere song werd een avontuur op zich en schreef zo geschiedenis.

Voor Delirious? is een ‘History Maker’ (genoemd naar de gelijknamige favoriete live song) echter geen lied, maar een persoon. En dat maakt de titel van het eerste officiële ‘Greatest Hits’ album des te specialer. Ja, de hits schreven geschiedenis. ‘Deeper’ bijvoorbeeld veroverde de Britse hitlijsten en ‘Majesty’ bepaalde miljoenen kerkgangers bij Gods Grootheid. Maar de luisteraar die de boodschap van deze hits ter harte neemt en er de wereld mee in trekt, schrijft zelf ook geschiedenis in zijn of haar omgeving. En dat is altijd een doel van Delirious? geweest. Muziek stopt voor haar niet bij een lied.

Op 16 november neemt Delirious? afscheid van Nederland met een (uitverkocht) concert in Den Haag. Zanger Martin Smith wil meer tijd besteden aan zijn gezin en zijn CompassionArt initiatief, waar vorig jaar een bijzonder album van verscheen. De Hollandse fans staan in ieder geval niet met lege handen, want naast de gewone editie van ‘History Makers’ wordt in zeer beperkte oplage een speciale ‘Collector’s Edition’ box uitgebracht met daarin een uitgebreidere selectie hits op een dubbel CD, een DVD met alle video’s van de groep en een speciaal boekwerk waarin de unieke geschiedenis van Delirious? beschreven wordt.

‘History Makers’ verschijnt begin november bij GMI Music.

15-10-2009
Muziek
https://www.gmi.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies