Talitha Nawijn op Lees & Luisterfestival

Het Lees & Luisterfestival werd gehouden op 17 oktober in De Reehorst in Ede. Talitha Nawijn was er met een mooi minioptreden in de schouwburgzaal.

De fraai opgezette boekwinkel van Riemer & Walinga was het hart van het festival en daar was het gezellig druk. Door de veelheid van programma’s kon je als bezoeker kiezen. Bij de meeste presentaties zag je een handje vol bezoekers, maar sommige optredens trokken de aandacht. Zoals bijvoorbeeld het miniconcert van Talitha Nawijn en later ook dat van Elly Zuiderveld.

De in Zwolle woonachtige Talitha is een muzikale duizendpoot. We horen voor het eerst van haar rond 1992 als ze de eerste prijs wint in de EO-talentenjacht en daarna samen met twee studiegenoten de vocalgroep ‘Peper’ opricht.

Nu kom je haar naam tegen op diverse gospelproducties, als lead vocal, backing vocal, dirigent of vocal coach.

Ruim zeven jaar was ze dirigente van de blackgospelformatie Inside Out, ook werkte ze mee aan het project Women Worship van de Evangelische Omroep. Ze geeft zangles, zangworkshops en blackgospelworkshops.

De afgelopen jaren groeide bij Talitha de wens om zelf weer meer te gaan zingen en nieuwe liedjes te maken. Samen met stadgenoot en vriendin Judith Koedoot heeft ze plannen gemaakt. Platenlabel EdenMuziek heeft Talitha vorig jaar uitgedaagd om deze liederen in de studio op te nemen voor een compleet solo-album. Ze is de uitdaging aangegaan en na maanden hard werken is het zover: Raak, het debuutalbum van Talitha Nawijn!

Vandaag zong ze verschillende nummers van deze cd tijdens het Lees & Luisterfestival.

Ook de mensen van Grootnieuwsradio waren aanwezig en gaven de gehele dag rechtstreeks verslag van het festival met boeiende interviews en gesprekken met auteurs en bezoekers.

Het Lees & Luisterfestival is de vervanging van de bekende christelijke boeken- en muziekbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Helemaal nieuw van opzet – een dag lang een doorlopend programma in De Reehorst in Ede. Naast het boeiende dagprogramma zijn er echter ook, zoals vanouds, tientallen stands van boekenuitgevers, muziekdistributeurs en antiquairs.

17-10-2009
Muziek
https://www.talithanawijn.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies