NBV-Bijbel nu op mobiel

De IKON lanceert vandaag de website Bijbelmobiel.nl. De website maakt het mogelijk de complete Bijbel op een mobiele telefoon te lezen. De vormgeving is zo aangepast dat de tekst prettig leesbaar op het scherm verschijnt.

De site bevat de tekst van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004 en biedt daarnaast een dagelijkse Bijbeltekst aan volgens het Bijbelleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap. Bijbelmobiel.nl is te bekijken met iedere mobiele telefoon die toegang heeft tot internet. Het is niet noodzakelijk om daarvoor eerst een applicatie te downloaden.

Het gebruik van mobiel internet is het afgelopen jaar met ruim vijftig procent gegroeid. Bijna twee miljoen Nederlanders van twaalf jaar en ouder maken er meerdere keren per week gebruik van. Om deze reden achtten IKON en Nederlands Bijbelgenootschap de tijd rijp om ook de Bijbel voor mobiele telefoons toegankelijk te maken. De vooravond van de nationale Bijbel10Daagse van het Nederlands Bijbelgenootschap, die plaatsvindt van 23 oktober tot 1 november, leek daar een bijzonder geschikt moment voor.

Bijbelmobiel.nl is een initiatief van de IKON en is gerealiseerd met toestemming van het Nederlands Bijbelgenootschap, de auteursrechthouder van De Nieuwe Bijbelvertaling. Sinds de vertaling in 2004 werd uitgebracht is deze op diverse manieren op internet ontsloten. Zo is Voorleesbijbel.nl gelanceerd, waarop meer dan 400 Nederlanders de complete Bijbel voorlezen. Later volgde Downloadbijbel.nl, waardoor gebruikers onderweg naar Bijbelteksten kunnen luisteren. Ook ontwikkelde de IKON voor de jongerendoelgroep GodopjeiPod.nl. Deze site brengt een dagelijkse podcast van een Bijbeltekst. De drie genoemde websites zijn inmiddels meer dan vijf miljoen keer bezocht.

Bron: IKON

22-10-2009
Media
https://www.bijbelmobiel.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies