Veel activiteiten rond Bijbel10daagse

Het thema voor de Bijbel10daagse in 2009 is Verhalenkaravaan. Bijbelverhalen staan dit jaar centraal tijdens de Bijbel10daagse van 23 oktober tot en met 1 november.

In verhalen van de Bijbel kom je mensen tegen die, hoe verschillend ze ook zijn, dezelfde eigenaardigheden, kwaliteiten, zwakten, twijfels en emoties hebben als wij. Verhalen dóen iets met je.

Bijbelverhalen hebben ook een link naar de verhalen van nu. Geloofsverhalen, verhalen van hoop en twijfel, dood en liefde, verteld door mensen die zich gegrepen voelen door de bijbelverhalen.

Tijdens de Bijbel10daagse gaat er een echte verhalenkaravaan door het land reizen. Een dubbeldekker ingericht door het NBG met aan boord een verhalenverteller. De start van de karavaan vindt plaats in boekhandel Selexyz Dominicanen in Maastricht. De route eindigt tien dagen later in het noorden van Nederland en zal onderweg dorps-, kerk- en schoolpleinen aandoen.

Waarom ieder jaar een Bijbel10daagse? 

Sinds het verschijnen van de Nieuwe Bijbelvertaling in 2004 organiseert het Nederlands Bijbelgenootschap de Bijbel10daagse. Het doel van deze ‘Bijbelse boekenweek’ is om de Bijbel blijvend onder de aandacht te brengen van de Nederlandse samenleving.

Het Nederlands Bijbelgenootschap gelooft dat:

• de Bijbel een boek is dat verrassend relevant is in de hedendaagse cultuur

• de Bijbel betekenis kan geven aan levens van mensen

• de Bijbel een brugfunctie kan vervullen tussen ‘de kerk’ en de samenleving

27-10-2009
Kerk
https://www.bijbel10daagse.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies