Heropening Bijbelkiosk na brand

Een felle brand in augustus trof de Bijbelkiosk in Oud-Beijerland. Bij deze brand werden de gehele collectie en voorraad verwoest. Gelukkig is er een nieuw pand gevonden voor de boekwinkel.

Een felle brand trof op zondagmiddag 23 augustus jl. de Bijbelkiosk aan de Buitenhavenstraat in

Oud-Beijerland. Bij deze brand werden de gehele collectie en voorraad verwoest. Door de enorme schade aan het pand was het niet mogelijk om op korte termijn de winkel hierin voort te zetten. Gelukkig bleef de administratie gespaard en konden contacten met leveranciers en klanten veilig worden gesteld.

Er is een nieuwe locatie gevonden op de Oostdijk 1D in Oud-Beijerland, waar momenteel hard gewerkt wordt om het pand geschikt te maken en in te richten.

Geschiedenis

Bijbelkiosk in Oud-Beijerland was jarenlang het vertrouwde adres voor christelijke lectuur, muziek en geschenken. De Bijbelkiosk is onder leiding van Dick en Rita Lagerwerf opgericht in 1985 in Piershil, verhuisde in 1987 naar de Bootstraat in Oud-Beijerland en in 1993 naar het mooie pand aan de Buitenhavenstraat 4, dat in 2004 verbouwd, uitgebreid en opnieuw ingericht is.

Dick en Rita Lagerwerf hebben zich jarenlang met hart en ziel samen met vele vrijwilligers ingezet om het evangelie te verspreiden onder de mensen in de Hoeksche Waard en ver daarbuiten.

Toekomst

Na uitgebreid onderzoek en vele gesprekken is er een groep mensen gevonden die de Bijbelkiosk met nieuw elan willen voortzetten. Er is een nieuw stichtingsbestuur gevormd en vijf mensen zullen de werkzaamheden coördineren. Deze mensen willen zo snel mogelijk aan de slag om de vele trouwe klanten en allen die belangstelling hebben voor christelijke lectuur, muziek of geschenken te bedienen. Er hebben zich inmiddels een aantal vrijwilligers gemeld die zich willen inzetten om de Bijbelkiosk optimaal te laten draaien, maar er zijn nog meer mensen welkom.

Het hele team ziet er naar uit om de mensen graag vanaf 2 november in het nieuwe pand verwelkomen. De officiële opening zal zaterdag 7 november rond 14.00 uur op feestelijke wijze door burgemeester Tigelaar verricht worden.

Wij willen de opening nog een extra feesttintje meegeven en zijn dan ook blij dat we Rikkert Zuiderveld, de bekende zanger, tekstschrijver en dichter in de Bijbelkiosk te mogen verwelkomen voor een signeer sessie op woensdag 11 november.

De nieuwe openingstijden zijn:

Maandag 13.30 – 17.30 uur

Dinsdag – donderdag 9.30 – 17.30 uur

Vrijdag 9.30 – 21.00 uur

Zaterdag 9.00 – 17.00 uur

29-10-2009
Media
https://www.bijbelkiosk.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies