Verkoop tweedehandsspullen via internet voor ZOA

ZOA-Vluchtelingenzorg heeft vandaag een nieuwe website gelanceerd: www.ikdoerecht.nl. Eén van de mogelijkheden is de verkoop van spullen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan een project voor terugkerende vluchtelingen in Uganda.

Zo kunnen mensen in Nederland letterlijk hun bezit delen met hun medemensen. Guido de Vries, landendirecteur in Uganda, schrijft in een weblog iedere twee weken over zijn ervaringen in het veld, waarmee hij een mooie concrete verbinding legt tussen de geldopbrengst in Nederland en het werk dat daarmee kan worden verricht.

De website is één van de uitingen van de [r]echt-campagne, waarin ZOA samen met haar achterban op zoek is naar manieren om recht te doen aan vluchtelingen wereldwijd. ‘Recht doen gaat verder dan liefdadigheid’, is daarbij het uitgangspunt. Iedereen kan hierop reageren of een eigen statement plaatsen, zodat een ruimte ontstaat waar met elkaar nagedacht wordt over wat het betekent om ‘recht te doen’.

Op de Internationale Dag van de Mensenrechten, 10 december aanstaande, zal in een live-debat verder worden ingegaan op dit thema. In Utrecht zullen Ben Tiggelaar, Eelco Fortuijn en Joël Voordewind met de aanwezigen debatteren over stellingen zoals ‘Westers consumptiegedrag leidt tot armoede’ en ‘Recht doen gaat verder dan naasteliefde’. Via ikdoerecht.nl kun je je opgeven voor deze inspirerende avond!

02-11-2009
Hulpverlening
https://www.ikdoerecht.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies