Angst

Ik hoorde vorige week op de radio in de auto dat de kerstfuif voor de bejaarden van 4 bejaardenhuizen in Arnhem niet doorgaat. De reden? Wellicht dat tegen die tijd veel werknemers de Mexicaanse griep hebben en er dus niet genoeg mensen zijn om het feest te organiseren.

En dus is het bij voorbaat maar afgelast. Gelukkig zat ik goed in mijn gordel, anders was ik van mijn stoel gevallen.

Veel mensen worden gedreven door angst. En de media speelt daar subliem op in. Global warming, kredietcrisis, hoge olieprijzen (die nu weer laag zijn, een prettige bijkomstigheid van de kredietcrisis) koopkrachtvermindering, verhoogde terreurdreiging, het stijgende water. En nu dus de Mexicaanse griep. Hoewel het ongelofelijk beroerd is voor hen die ziek worden is de media aandacht buitenproportioneel. De mens die zelf zijn toekomst zeker wil stellen wordt gedreven door angst. Ik heb het hier natuurlijk niet over angst die mensen ervan weerhoudt om domme dingen te doen. Daar is niets mis mee. Te dun ijs, rood licht, het hek om een balkon, enz.

Maar de mens zonder Jezus Christus heeft geen andere hoop dan wat de wereld te bieden heeft en dat is beangstigend. De bijbel zegt dat volmaakte liefde, Jezus Christus zelf, alle angst uitdrijft. (1 Joh. 4:18). Als we Jezus Christus kennen hoeven we geen slaven meer te zijn van de angst, maar worden we kinderen van onze Hemelse Vader en mogen we uitroepen Abba (papa) Vader(Rom. 8:15-17). Deze zekerheid maakt ons niet immuun voor de mexicaanse griep of de gevolgen van de kredietcrisis, maar geeft ons wel de zekerheid van een kind die altijd bij zijn Vader terecht kan.

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies