Ben ik tevreden?

Een rijke fabrikant zag eens een visser, die op zijn gemak naast zijn boot zat en kennelijk tevreden was en ervan genoot. ‘Waarom bent u niet aan het vissen’? vroeg de fabrikant. ‘Ik heb vandaag genoeg vis gevangen’ antwoordde de visser.

‘Maar waarom wilt u niet meer vis vangen’? vervolgde de rijke man. ‘Wat moet ik daar dan mee doen’? luidde het antwoord. ‘Nou, u zou meer kunnen verdienen en dan een grotere boot kopen, waarmee u nog meer vis kunt vangen. U zou na verloop van tijd een hele vissersvloot kunnen exploiteren en een aardig vermogen opbouwen, net zoals ik gedaan heb’. De visser zei hierop: En wat dan’? ‘Nou, dan kunt u rustig achterover leunen en van het leven genieten’. Waarop de visser reageerde: ‘Maar wat denkt u dat ik nu aan het doen ben’?

Wanneer het enige doel in ons leven is, steeds maar meer welvaart te verkrijgen, dan zullen we nooit tevreden zijn. Bovendien verwaarlozen we daarbij onze ziel. De Heer Jezus heeft gezegd: ‘Let op en waakt voor alle hebzucht; want ook al heeft iemand overvloed, zijn leven behoort niet tot zijn bezittingen’ (Luk.12:15). Laten we niet doen als de rijke dwaas en voor onszelf schatten verzamelen, want dan zijn we niet rijk in God (vs.16-21).

07-11-2009
132
https://www.christelijknieuws.nl/Piet-Oudenampsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies