Buurmans ontbijtbuffet

Over reigers gesproken…Een week of 2 geleden zat ik mij op zondagochtendvroeg nog wat voor te bereiden op een spreekbeurt. Tot ik een reiger neer zag strijken op het dak van de overburen. Dat valt op in een woonwijk!

Na enig geloer vloog hij naar het dak van de schuur om vervolgens behoedzaam in de tuin van de buurman te landen. Om het schouwspel goed te kunnen blijven volgen ben ik toen op mijn stoel gaan staan om over onze schutting te kunnen kijken. De rest voltrok zich in een razend tempo. Het beest had niet heel veel tijd nodig om uit zijn ontbijtbuffet het beste maaltje te kiezen. Hij stortte zich met veel passie in de imposante vijver van de buurman en ging voor de grote oranjekleurige kooikarper. Na een korte worsteling gaf het beest zich over en met 1 gooi in de lucht verdween hij verticaal en al spartelend door het smalle keelgat van zijn grote grijze vijand. Zo, dat was geregeld, het ontbijt was veilig gesteld! Een pondje zwaarder koos de reiger weer het wijde luchtruim. Wat een schouwspel, ik vergat bijna dat ik nog op mijn stoel stond.

Enkele dagen geleden werd het ontbijtbuffet voor onbepaalde tijd gesloten; onze buurman heeft er een net over gespannen. De vissen kunnen weer in alle rust hun baantjes trekken.

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies