De vlekkenkampioen

Ik ben altijd bang dat als ik in de auto zit ik koffie, ketchup of iets anders kleurrijks knoei over mijn nette blouse… en vervolgens met die vlekken voor een groep mensen moet spreken. Ik zou me flink schamen.

Vlekken… Sommige krijg je nooit meer uit je kleren. Zelfs de beste moeder of het duurste middeltje krijgt het niet voor elkaar. Je mooie blouse wordt gedegradeerd tot poetslap.

Het maakt niet uit waar een bruid vandaan komt, maar ze zal op haar trouwdag in een schone schitterende jurk willen verschijnen voor haar prins op het witte paard, haar bruidegom. Dat moet voor de meeste bruiden toch de ultieme nachtmerrie zijn een dikke vette chocoladevlek voorop je trouwjurk. Ze zal dus haar uiterste best doen om schoon te blijven. Dan gaat ze niet nog eens even lekker door een modderpoel stampen, een band plakken of de WC schoon maken.

Hoe zit dat eigenlijk met ons? De bijbel noemt de gemeente van Christus, ‘de bruid’.

Toen we tot geloof kwamen zijn we gereinigd en hebben we zeg maar een wit kleed ontvangen van puur linnen. Gaan we ermee om alsof we in een overall rondlopen? Of…

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies