Een wet over distels

In België hebben ze een wet die over distels gaat. De koning van België heeft zich hoogstpersoonlijk bemoeid met de distels in zijn koninkrijk. Misschien had hij er last van in zijn tuin.

Hier is een stukje uit de wetgeving over dit onkruid.

Koninklijk Besluit van 19 november 1987: Vooraleer de planten (de distels) in bloei kunnen komen, moeten ze worden vernietigd door de verantwoordelijke van de grond waarop ze zich bevinden…. Wie distels opmerkt, is verplicht de zaadvorming en de uitzaaiing te beletten…

Wat zijn kenmerken van een distel? Ze prikken, ze bloeien en zaaien zich razendsnel voort, ze maken zeer diepe wortels met onderaardse uitlopers.

Een zaadje wat overwaait is voldoende voor veel ellende waar haast niet meer vanaf te komen is. Als ze tot bloei komen zal het zaad zich verspreiden.

Koning Jezus verzoekt ons ook dringend om die distels zo snel mogelijk met wortel en al te verwijderen. Hij vertelt een verhaal over zaad dat gezaaid wordt en distels die de groei beletten. (Markus 4) Hij heeft het dan over de zonde in ons leven. Soms lijkt het zo mooi, maar het prikt en verstikt. Hoe langer je het laat groeien hoe moeilijker het wordt om het te verwijderen uit je leven.

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies