Help! Ik kan niet kiezen

“Studenten gaan gebukt onder stress” kopte vorige week een artikel. Interessant…de buitenkant van het studentenleven doet anders vermoeden. De reden tot deze stress is voor een deel te wijten aan de keuzes die studenten moeten maken zo leert een onderzoek van de IFES.

De spanning die het maken van belangrijke keuzes met zich meebrengt is heel herkenbaar: Met wie ga ik trouwen, waar ga ik werken, ga ik naar het schoolfeest, doe ik mee met de rest. Ga ik met mijn vriend(in) naar bed voor we getrouwd zijn. Ga ik in op de charmes van die allervriendelijkste collega.

Er is 1 keus die alle gebieden van je leven gaat beïnvloeden. De belangrijkste; het is het verschil tussen leven en dood! Jezus Christus accepteren als jouw Verlosser en Zaligmaker.

Dan ga je begrijpen dat je al van voor de grondlegging der wereld door God uitverkozen bent om in Hem heilig en smetteloos te zijn (Ef. 1:4).

Dat is de allesbepalende factor in de keuzes die we maken als volgeling van Jezus. Dan is het niet belangrijk waar je werkt, maar hoe je met je collega’s omgaat. Ook niet of je wel naar een schoolfeest moet gaan, maar wel wat je op dat feest doet. Ben je getrouwd? Vraag je dan niet af of het de juiste keus was, maar kies er voor om elkaar van harte lief te hebben.

Al onze energie kan gaan zitten in het ons afvragen of we wel de juiste keuze maken. Of met terugkijken en zeggen, ‘had ik maar anders gekozen’. Terwijl God bovenal wil dat we vandaag met Hem leven. Dan mogen we erop vertrouwen dat Hij ons leidt ook in het maken van de moeilijkere keuzes.

Heb je eenmaal een keus gemaakt? Ga er dan voor en vertrouw erop dat God met je is!

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies