Ik doe het veel te weinig…

…maar geniet er enorm van als ik het wel doe en vraag mij dan af waarom ik het niet vaker doe.

Gewoon ’s Morgens vroeg even mijn fietsje pakken, bijbel onder de snelbinders en naar het dichtstbijzijnde bos. Wat bij ons vandaan niet veel meer is dan een minuut of 10 fietsen. We wonen zo’n beetje aan de rand van het Ommer bos.

Gisterenochtend hoefde ik niet vroeg op pad met de auto voor een spreekbeurt ergens in het land. Dus heerlijk op mijn fiets naar het bos. Konijnen die rondhuppelen, reigers die een ontbijtje scoren in de sloot, vogels die de longen uit hun lijf fluiten, rijpende bramen en rode bosmieren die het niet zo nauw nemen met de sabbatsrust. Wat zie je veel als je geen haast hebt. Aan de rand van het bos bij het maïsveld las ik psalm 63; “God U bent mijn God, U zoek ik, naar U smacht mijn ziel, naar U hunkert mijn lichaam in een dor en dorstig land zonder water”. Daar in die stilte, even weg uit de drukte van alledag ervoer ik iets van dat verlangen van David. Dicht bij God te mogen zijn, gevoed te mogen worden door wat Hij zegt door Zijn woord en te genieten van al het mooie wat Hij geschapen heeft. Als jij je wel eens afvraagt of God nog wel tot jou spreekt, zoek dan de stilte maar eens op. Zeker weten dat je Hem ontmoet!

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies