Serving the planet

‘Neerlands trots’ Heineken gebruikt de slogan ‘serving the planet’. Het ligt waarschijnlijk aan het feit dat ik geen Heineken koop, weinig naar STER reclame kijk en boodschappen doe bij de Aldi, want ze gebruiken het al 2 jaar maar het was mij nog nooit opgevallen…tot vorige week.

Opeens viel mijn oog erop. ‘Wat een ambitie’, dacht ik. Ik heb eens even gegoogled en kwam er achter dat dit hun motivatie is : Het moet benadrukken dat het biermerk het leven overal ter wereld (want Heineken levert in 170 landen) een beetje plezieriger maakt.

Paulus had een zelfde soort ambitie. Hij zegt in Rom. 15:20 “Ik stelde er mijn eer in om het evangelie daar te verkondigen waar Christus nog niet was genoemd”. Christus en die gekruisigd dat is de hoop voor de volkeren. Daar spande Paulus zich voor in. En daarvoor streed hij met Gods kracht, die volop in hem werkzaam was (Kol. 1:29).

OM schepen had vroeger zo’n beetje dezelfde slogan als Heineken: ‘Serving the nations’. Niet de valse hoop aanbieden dat het leven opgevrolijkt kan worden met een kratje gerstenat. Maar ‘serving de planet’ met de levensveranderende boodschap van het evangelie. Dat is ambitie met eeuwigheidswaarde en daar houdt niemand een kater aan over.

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies