That’s my King

Ds. Hendrikse leert zijn schaapjes te bidden tot een God die volgens hem niet bestaat, Dan Brown doet zijn lezers geloven dat het met Jezus anders liep dan de evangeliën ons doen geloven.

Filmregisseur Paul Verhoeven ontdoet de historische figuur Jezus van de mythische bijbelfiguur Jezus. Theologen roepen op om de claim dat Jezus de weg tot behoud is los te laten zodat er een dialoog op gang kan komen tussen moslims en christenen. Op de afdeling esoterie in de boekhandel vind je de meest bizarre mythische boeken over Jezus. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Er is eigenlijk niets nieuws onder de zon. In de periode dat de eerste gemeentes ontstonden heerste er ook al onzekerheid over Jezus’ Godheid en Almacht en deden allerlei verhalen over Hem de ronde. De schrijver van de brief aan de Hebreeën vertelt zijn twijfelende lezers wie Christus werkelijk is. In de eerste verzen van de brief (Hebr. 1:2-4) wordt het direct duidelijk:

> Door Christus is de wereld geschapen,

> in Hem schittert Gods luister,

> Hij is de afdruk van Gods wezen,

> Hij draagt de schepping met zijn machtig woord,

> door Zijn offer is er reiniging van zonden.

> Nu heeft Hij plaats genomen aan de rechterhand van Gods hemelse majesteit.

> Hij is ver verheven boven de engelen en welke andere macht dan maar ook.

> Zijn troon houdt stand tot in alle eeuwigheid!

That’s my king. En al het andere wat over Jezus Christus verteld wordt zijn leugens die verspreidt worden door de duivel om zo mensen bij de Weg, de Waarheid en het Leven vandaan houden.

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies