Wat nou geduld!

Terwijl ik om 12 uur ‘s nachts met een slakkengangetje van nog geen 70 km per uur de laatste 20 km over de N34 naar Ommen rij, moet ik terugdenken aan wat ik die avond verteld heb bij een jeugdvereniging in het zuiden des lands.

We hadden het over de vrucht van de Heilige Geest zoals dat staat in Gal. 5. Ik had uitgelegd dat dit geen fruitmand is. De één heeft er dan de meest exotische vruchten in; veel geduld, veel liefde, is altijd blij. En de ander heeft er alleen maar een uitgedroogd mandarijntje en een overrijpe banaan in; een beetje blijdschap en heel veel geloof of zo. De vrucht van de Geest is meer zoals een druiventros. Alle druiven groeien mee, alleen de één groeit harder dan de ander, de ene druif is ook wel eens wat zuurder dan de ander.

Geduld? Wat nou geduld! Het moest verboden worden om om 12 uur ’s nachts met minder dan 80 km per uur over een B weg te rijden en al helemaal geen 70 km per uur. Is hij nou helemaal…En zo kwam ik erachter dat ik best nog wat mag groeien in geduld. Zou het kunnen dat ik vol blijdschap, liefde en vreugde achter zo iemand aan rij…

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies