Wildgroei

De laatste week van onze vakantie huisden we aan de noordkant van het Balatonmeer. De kant van de heuvels en de wijngaarden. Overal groeiden de druiven in overvloed. Ik kreeg visioenen over onze eigen druiventrossen thuis.

Vorig jaar hadden we namelijk 2 stokken geplant bij ons prieeltje. Ik zag het al voor me, heerlijke grote zoet sappige druiven uit eigen tuin.

Maar toen we de wijngaarden van Hongarije ingeruild hadden voor de achtertuin van Ommen bleek de realiteit iets minder fruitig. We hebben ongeveer 3 trosjes met piepkleine druifjes. Maar wat er aan trossen ontbrak werd ruimschoots vergoed door ranken die tot boven de vijver van de buurman hingen.

En zo komt het voorbeeld van Jezus in mijn eigen achtertuin tot leven.

Jezus zei eens: Ik ben de ware Wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg, en iedere rank die wel vrucht draagt snoeit hij bij, opdat hij meer vruchten draagt.

Ik begin te begrijpen dat als de ranken aan de wijnstok zomaar hun gang kunnen gaan zonder dat ze weggesneden en gesnoeid worden het een wilde bende wordt zonder de vruchten waar we zo naar verlangen. Je hebt een wijnbouwer nodig die weet hoe en wat hij moet snoeien om te zorgen dat de ranken die uit de wijnstok voortkomen ook werkelijk vrucht gaan dragen.

Soms lijkt het heel wat een lange dikke rank, maar als zo’n rank geen vruchten voortbrengt is deze waardeloos.

Ik herken die wildgroei wel in mijn eigen leven en ik heb het nodig om regelmatig gesnoeid te worden.

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies