Zekerheid

Bij een groep jong volwassenen hebben we met elkaar nagedacht over Gods passie voor een gebroken wereld. Hoe gaan we daar mee om in de realiteit van elke dag. “Zou God werkelijk van mij willen dat ik geen dure kleren meer koop,” vroeg iemand, “dat zou ik wel erg moeilijk vinden.”

Is dat wat Jezus tegen die rijke jongeman wilde zeggen? Als je mij wilt volgen dan loop je voortaan met een boog om kleren van Hilfiger, Gaastra en Armani heen. Dat wordt shoppen bij de Zeeman, jongen.

Wilde Hij zeggen dat wij reuze ons best moeten gaan doen om te leven als een zwerver zodat we Jezus kunnen volgen?

Hier gaat het niet om! We hoeven niet te bewijzen dat we Jezus kunnen volgen. Om Jezus te kunnen volgen, in vertrouwen achter Hem aan te gaan, hebben we slechts 1 ding nodig en dat is dat we leren los te laten wat ons er van weerhoudt om Hem te vertrouwen.

Gods volmaakte Liefde, zichtbaar gemaakt in Jezus Christus bevrijdt ons van angst. De rijke jongeman zocht zekerheid in zijn bezittingen en kon er niet toe komen om op zijn Schepper te vertrouwen. Vaak hebben wij onze carrière, onze auto, onze kleding, of wat dan ook nodig om ons zekerheid te verschaffen. Aardse zekerheden zijn beangstigend en schenken ten diepste geen vreugde. Zitten mijn kleren wel goed, rij ik geen deuk in mijn auto, lig ik goed in de markt bij mijn collega’s, etc. Jezus vraagt ons om die zekerheden uit handen te geven, zodat Hij de ruimte krijgt in ons leven. Hij stelt niet teleur. Hij gaat jou dan vormen tot een uniek karakter dat steeds meer op Hem gaat lijken in liefde gehoorzaamheid en toewijding.

Durf jij het aan?

——–

Corné Burger is al vanaf 1992 betrokken bij het werk van Operatie Mobilisatie. Na zijn koksopleiding in Rotterdam heeft hij als kok op de DOULOS gewerkt. Hij komt graag spreken over roeping, toewijding, discipelschap, zending, evangelisatie en nog veel meer. Dit kan aan de hand van een studie of een spreekbeurt, een interactieve avond of een workshop. Hier vind je meer over op zijn eigen website, klik op de link hieronder.

07-11-2009
157
https://www.hemelburgers.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies