Vrijheid

Als kleine jongen heb ik eens een vleugellamme ekster gevangen en in een kooi gezet. Het diertje kreeg brood, water, een redelijk warm plekje in onze schuur en zo af en toe een worm.

Alles waarvan ik dacht “dit heeft het beestje nodig en dat vindt hij fijn” werd gehonoreerd. Toch bleef mijn gevleugelde vriend onrustig en leek weinig tevreden. Urenlang kon hij langs de tralies van zijn hok heen en weer lopen. Het beestje wilde maar één ding: vrijheid!

Zo op het oog hebben veel mensen in het westerse werelddeel alles wat hun hartje begeert. Een huis, eten, een auto en wat geld. Toch blijft er een onbestemd gevoel, een onrustig verlangen. We lijken op gevangen eksters. Alles hebben we, maar toch missen we wat. We leven niet in harmonie met onszelf, met God en de ander. Sinds we God hebben verlaten en niet meer leven in relatie met Hem, leven we in een geestelijk vacuüm. Door het geloof in Jezus, de Zoon van God wordt dit vacuüm opgevuld. Hij zet het deurtje van onze kooi wagenwijd open en nodigt ons uit om vrij te zijn..

Jezus zei tegen de Joden die in Hem geloofden: “Als u zich houdt aan wat Ik u zeg, bent u werkelijk mijn discipelen. Dan zult u de waarheid kennen en door de waarheid bevrijd worden.”

“Wij zijn nooit slaven geweest”, zeiden zij. “ Wij stammen af van Abraham. Hoe kunt u dan zeggen dat wij bevrijd moeten worden?” “Vergis u niet”, antwoordde Jezus. “Ieder die zondigt, is een slaaf van de zonde. Als u door de Zoon van God wordt bevrijd, zult u werkelijk vrij zijn”.

(citaat uit Het Boek, Johannes 8:30-36).

Vrijheid van de gebondenheid aan de bodem is geen vrijheid voor een boom.

Vrijheid zonder God, is geen vrijheid!

Meer lezen van Bert? Bestel zijn boek via deze site:

17-11-2009
133
https://verkoop.johannes-multimedia.nl/product_info.php/products_id/4146

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies