IKON opent inschrijving voor Webfish Awards 2010

Vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor de Webfish Awards. Er wordt gezocht naar de beste christelijkwe websites. (Foto: uitreiking Awards 2008)

Er kan worden ingeschreven in twee categorieën:

1. Websites van plaatselijke kerken 


Deze categorie is bedoeld voor alle sites van plaatselijke kerkgemeenschappen: protestantse gemeenten, katholieke parochies, korpsen van het leger des heils, evangeliegemeenten etc.

2. Overig christelijk 


Deze categorie is bedoeld voor alle christelijke sites die niet in de bovenstaande categorie vallen. De term ‘christelijk’ wordt door de organisatie breed opgevat, toch moet de inhoud van de website duidelijk het christelijk gedachtegoed uitdragen. Een weblog van een christen die vervolgens niet over zijn/haar geloof schrijft, valt wat de organisatie betreft niet binnen deze beschrijving.

In beide categorieën zal een gouden, zilveren en bronzen Webfish worden toegekend aan de drie beste inzendingen.

De Webfish Awards worden uitgereikt aan de beste christelijke bijdragen op het internet binnen het Nederlandse taalgebied. De ingezonden websites worden beoordeeld op de volgende criteria: concept, inhoud, vormgeving, techniek en gebruikersvriendelijkheid. De sites zullen per onderdeel beoordeeld worden, maar de totale uitstraling van de site bepaalt het uiteindelijke oordeel.

In navolging van de succesvolle Duitse internetprijs de Webfish, voor de beste christelijke websites van het jaar, heeft de IKON een Nederlandse versie van deze prijs in het leven roepen. Dit doet zij samen met de Protestantse Kerk in Nederland, de Raad van Kerken en stichting Leve de Kerk.

Marloes Keller, communicatiespecialist bij het Nederlands Bijbelgenootschap, is initiatiefnemer van de Nederlandse Webfish Awards. ”Met deze prijs willen wij de makers van christelijke websites uitdagen hun sites continu te verbeteren en verder te professionaliseren. Een internetsite is 24 uur per dag online en voor ’de gehele wereld’ zichtbaar. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het is zeker voor christelijke sites belangrijk dat ze in alle opzichten geloofwaardig zijn.”

De Duitse Webfish wordt al sinds 1996 uitgereikt door de Evangelische Kirche in Deutschland en het Gemeinschaftswerk der Evangelische Publizistik.

05-01-2010
Samenleving
https://www.ikonrtv.nl/webfish/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies