Vierde vaste presentator broodnodig bij Grootnieuwsradio

GrootNieuwsRadio 1008 AM roept deze week alle luisteraars op met elkaar het laatste gat in de begroting van het radiostation te dichten. Alleen dan kan de christelijke zender weer uitzendingen op volledige sterkte verzorgen. (foto: christelijknieuws.nl)

Met het geld wordt onder meer de hoge personeelsdruk verlicht door het aannemen van een nieuwe vaste presentator. Ook zal GrootNieuwsRadio meer gaan doen aan live uitzendingen van christelijke evenementen.

De in december vorig jaar gehouden actie was zeer succesvol en maakte eens te meer duidelijk hoe betrokken de achterban van GrootNieuwsRadio is. Er werd in een week tijd ruim 260.000 euro opgehaald. Na afloop van de actieweek stroomden nog vele giften binnen zodat de teller nu op bijna 330.000 euro staat.

Maar zoals vorig jaar ook naar buiten is gebracht: GrootNieuwsRadio heeft minimaal 500.000 euro nodig voor een solide exploitatie. Met dit geld kan het radiostation niet alleen haar huidige niveau behouden maar zich ook verder ontwikkelen. Dit is broodnodig in een tijd van stevige concurrentie binnen het medialandschap. Programmadirecteur Evert ten Ham licht toe: “Al lange tijd snakken we naar een vierde vaste presentator met name om de ochtenduren goede invulling te geven. Voor een radiostation is de start van de dag heel belangrijk om je luisteraars te binden. Lange tijd hebben onze drie vaste presentatoren de ochtend ‘erbij gedaan’ door het van tevoren op te nemen. Maar dat is niet eerlijk naar onze luisteraars toe. We konden zo niet de bezieling doorgeven zoals ze die gewend zijn van andere programma’s. Daarom zijn we hier per 1 januari van dit jaar mee gestopt en draaien deze programma’s voorlopig op non-stop muziek. We moeten echt een vierde stem binnenhalen.” Een andere wens die GrootNieuwsRadio graag wil realiseren is de aanschaf van een mobiele studio. Ten Ham: “We krijgen veel aanvragen voor uitzendingen vanaf locatie. Het is niet te doen om iedere keer een hele studio los te verslepen en op de plaats van bestemming weer op te bouwen. Graag zouden we dan ook een mobiele studio aanschaffen die we eenvoudig kunnen verplaatsen.” Bij GrootNieuwsRadio werken 12 mensen in vaste dienst (zowel deeltijd als voltijd). Verder werkt GrootNieuwsRadio met zo’n 80 vrijwilligers die vooral actief zijn in het promoten van GrootNieuwsRadio op diverse evenementen.

GrootNieuwsRadio zendt 24 uur per dag een christelijk geluid uit. Te ontvangen in heel Nederland (en België) via de middengolf 1008 AM en wereldwijd via internet www.grootnieuwsradio.nl

08-02-2010
Samenleving
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies